Для приготування шести порцій цього теплого смачного овочевого салату нам потрібно: один кілограм баклажанів; сіль;двісті п'ятдесят мілілітрів оливкової олії;
велика цибулина;
два стебла черешкової селери;
один червоний болгарський перчик;
чотириста грамів протертої м'якоті томатів;
пара ст. ложечок кедрових горішків;
... Читати далі »
Любителям смаженої цибулі і ароматного бекону раджу взяти цей рецепт на замітку. Гостренькі сметана, солодкуватий цибулька і копчений бекон - поєднання незрівнянне. Хороша альтернатива піці, і готується швидше.
Ось що нам знадобиться для тіста
200 грам борошна
Дві столових ложки рослинного масла
Пів чайної ложечки солі
... Читати далі »
>Ми нерідко розводимо руками, читаючи мудрі рецепти. Погодьтеся, навіть у вас були випадки, коли про продукт, який вказано в рецепті, ви чули вперше і ніколи його не бачили.
У цій статті ми розповімо, чим саме можна замінити такі дивні на перший погляд компоненти.
•Коричневий цукор - звичайний цукровий пісок.
•Пекарсь
... Читати далі »
інгредієнти
250 г борошна
50 мл среднежірного молока
1/2 пакетика дріжджів
120 г солодковершкового масла
5 г солі
200 г швидкозаморожених грибів
2 цибулини
150 г сиру
3 великих стиглих томата
спеції для піци
Спосіб приготування
Злегка нагріти молоко і всипати швидкі дріжджі, всипати трохи борошна. Закла 2/3 масла і ре
... Читати далі »
інгредієнти
1 кг картоплі
1 куряче яйце
35 гр. вершкового масла
400-500 грам грибів
3 ст. ложки борошна
2 цибулини
півсклянки сметани
сіль
перець
Спосіб приготування
Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю, потім його обсмажуємо. Додаємо до цибулі гриби, перчимо і солимо на свій смак, і тушкуємо. Чистимо і нарізаємо картопл
... Читати далі »
інгредієнти
куpінoe філe - 1шт.
цибуля pепчатий - 2 шт.
печериці - 400 г
яйця - 2 шт.
сир твердий - 100 г
чіщeнние гpeцкіe oрeхі - 0,5 Склянки
майонез - по вкуc
сіль, перець - за смаком
маcліни для прикраси
Спосіб приготування
Kуріную гpудку відварити, пoрeзать на куcочкі. Лук і шампіньйони пopезать і обсмажити на
... Читати далі »
Складові:
5,5 кг ягід обліпихи
1,5 кг цукру
2 л води
Приготування соку обліпихи з м’якотою:
Для початку промийте ягоди обліпихи в теплій воді.
Потім бланшуйте їх в окропі приблизно 3 хв.
Отриману суміш протріть через сито з нержавіючої сталі. Якщо такого вдома немає, скористайтеся волосяним ситом.
Приготуйте цукровий
... Читати далі »
Згідно з дослідженням науковців з Університету Скрентона в Пенсільванії, кава є джерелом номер один антиоксидантів в дієті більшості людей. Антиоксиданти, як ви, мабуть, чули під час вивчення інших фактів про харчування, відмінно підходять для боротьби зі старінням і хворобами серця. Але перш, ніж ви підеде готувати че
... Читати далі »
Виробники можуть використовувати термін "натуральні ароматизатори" на етикетках своїх харчових продуктів. Це може включати в себе кастореум, так звані виділення з анальної залози бобрів. Так, це природно! Кастореум, який до цих пір іноді зустрічається в невеликих кількостях в деяких продуктах, що містять алкоголь, вико
... Читати далі »
У людей виникає бурхлива реакція на термін "оброблені продукти", але вони не всі погані. Це просто залежить від рівня та виду обробки. Візьміть, наприклад, 100% виноградний сік. Оскільки він виготовляється шляхом розчавлювання цілого винограду (включаючи шкіру, насіння і пульпу), завдяки чому залишаються корисні для зд
... Читати далі »
Австралійське дослідження показало, що люди, які їдять багато обробленої нездорової їжі, мають помітно менший гіпокамп - частину головного мозку, що є вирішальною для навчання та пам'яті, ніж ті, хто їсть переважно свіжі, цілі продукти. А в 2017 році дослідження, опубліковане в журналі American Heart Association Stroke
... Читати далі »
Більшість солі в нашій дієті ми не отримуємо із сільнички. Ми отримуємо її з оброблених харчових продуктів, таких, як супи і соуси, і ще одного винуватця, який приховує надлишок солі, замаскувавшись за своїм смаком - це піца! Один шматочок може мати понад 600 міліграмів солі, а це майже половина солі, потрібної людині
... Читати далі »
Кожен, хто коли-небудь їв рол Каліфорнія, добре знайомий з маленькою зеленою кулею, що очищає синус. Але це, мабуть, не автентичний васабі, який виробляють із коріння рослини васабі і, природно, є зеленого кольору. Більшість того, що ви знайдете замість васабі, насправді змішується з хріном та кількома іншими інгредієн
... Читати далі »
Віднесіть це під категорію незручних фактів про продукти: хто б міг здогадатися, що ваше вино може не бути вегетаріанським? Це правда, говорять дієтологи. Для того, щоб зробити вино прозорим, використовуються засоби для очищення - зазвичай казеїн (молочний білок), альбумін (яєчний білок), желатин (тваринний білок) і із
... Читати далі »
Свіжі фрукти є найкращими - у більшій частині випадків. Дослідження показують, що заморожені фрукти, як правило, повноцінні в харчуванні, і можуть, навіть, запропонувати більше переваг, ніж їхні свіжі колеги. Одне дослідження з Каліфорнійського університету в Девісі показало, що заморожування фруктів допомагає зберегти
... Читати далі »
Яскравий, смачний, неймовірно корисний — гарбуз можна вважати найоптимістичнішим сезонним продуктом! Але його потрібно вміти готувати, адже багато хто недолюблює короля осінніх овочів за специфічний присмак.
Спробуйте приготувати не звичну кашу з пшоном і молоком або оладки, а мус із гарбуза. Цілком можливо, він стане
... Читати далі »
складові:
5-6 шматочків рибного філе
20 помідорів чері або 5 звичайних
30 г рослинного масла
зубок часнику
5 ложок борошна
Щіпка сушеного кропу
Перець, сіль
Замість магазинної риби, можна використовувати спійманих в найближчому ставку карасів або коропа, що зробить блюдо ще більш доступним. Будучи смачною і корисною ї
... Читати далі »
складові:
100 г фаршу
100 г борошна
Ложка рослинної олії
яйце
зубок часнику
помідор
Перець, сіль
За назвою ви вже здогадалися, що рецепт цього економного страви також родом з Італії. Багато італійців люблять готувати яєчну локшину в домашніх умовах.
Борошно для локшини бажано брати з пшениці твердих сортів. Гарненько
... Читати далі »
складові:
500 г квасолі (червоною)
1 морква
1 середня цибулина (бажано, червона)
2 ложки рослинної олії
Ложка томатної пасти
Перець, сіль
Навіть прості і економні страви на кожен день повинні бути корисними і поживними. Червона квасоля багата білками, мінералами, містить вітаміни і клітковину. Рецепт смачного і бюджет
... Читати далі »
Поки всі вдома: 3 прості рецепти, які стануть у пригоді під час карантину
21 БЕРЕЗНЯ 2020
«Приготування їжі — один з найкращих способів відвернути увагу від тривожних новин і емоційно перезавантажитися, — впевнена Олена Сагун, авторка блогу www.editorsandbeauty.com. — Беріть на замітку три нескладні рецепти страв, як
... Читати далі »
Під час карантину вже ніхто не скаже, що в нього не вистачає часу приготувати собі смачну вечерю. Навіть, якщо ви не просто відпочиваєте вдома, а працюєте віддалено. Бо дорога на роботу не відбирає час, та й замість прогулянок в місті, треба себе зайняти чимось цікавим. Як варіант — приготувати гарну вечерю чи сніданок
... Читати далі »