|
Середа, 08.05.2024, 22:25 Вітаю Вас Гість
Головна » 2020 » Листопад » 15 » Теплий овочевий салат з кедровими горішками
13:58 Теплий овочевий салат з кедровими горішками |
Для приготування шести порцій цього теплого смачного овочевого салату нам потрібно: один кілограм баклажанів; сіль;двісті п'ятдесят мілілітрів оливкової олії;
велика цибулина;
два стебла черешкової селери;
один червоний болгарський перчик;
чотириста грамів протертої м'якоті томатів;
пара ст. ложечок кедрових горішків;
одна ст. ложка цукру;
чотири ст. ложки червоного винного оцту;
пара столових ложок каперсів;
двісті грамів оливок (без кісточок);
пучок петрушки;
Приготування:
Бубочка миємо й ріжемо кубиками, розміром два сантиметри. Висипаємо в миску, посипаємо сіллю і залишаємо на півгодини. Промиваємо водою і сушимо паперовим рушником.
Цибулину чистимо і ріжемо півкільцями. Моєму перчик і селеру. Селера ріжемо часточками, а перець, попередньо видаливши серцевиною, - великою соломкою.
у сотейнику Розігріваємо чотири ст. ложечки оливкової олії. На великому вогні смажимо порціями баклажани викладаємо на паперовий рушник, для того щоб скло зайве масло.
Робимо менший вогонь, додаємо кілька ложок олії і готуємо цибулю і селеру, приблизно, п'ять минут.Затем додаємо горішки, солодкий перчик і смажимо пару хвилин.
Викладаємо в сотейник м'якоть томатів, підливаємо три ст. ложки води, солимо і перчим.Тушим без кришки десять хв.
Оливки і каперси, викладаємо на друшляк і промиваємо водою. Оливки ріжемо навпіл.
В сотейник, додаємо оливки, каперси, цукор, оцет і тушкуємо три хвилини. Додаємо баклажани і готуємо 6 хвилин на середньому вогні. Петрушку моєму, сушимо, рубаємо ножем.
Посипаємо салат петрушкою і подаємо.
|
Категорія: Салати |
Переглядів: 187 |
Додав: Олег_Слюсарев
| Рейтинг: 5.0/1 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|