Салат "Олів'є" був винайдений французьким кухарем Люсьєном Олів'є
Справді, Люсьєн Олів'є в своєму ресторані "Ермітаж" подавав салат, який увічнив його ім'я. Проте це було зовсім не те, що ми звикли бачити на новорічному столі. З інгредієнтів, які використовував французький гастроном - відварні рябчики, чорна ікра, м'яс
... Читати далі »
Не поспішайте придбати кавун, як тільки його смугасті боки зарясніли на прилавку, почекайте до кінця серпня. Саме в цей час дозрівають ті кавуни, які вирощуються природним шляхом.
Поплескайте долонькою по поверхні кавуна. Якщо звук глухий , Значить він стиглий. Як
... Читати далі »
Чи знаєте ви про те, що в цибулі міститься більше цукрів, ніж у яблуках і навіть грушах? Якщо ви часто сидите на дієтах, не варто поспішати викреслювати цей овоч зі свого раціону. Цибуля - це ще і відмінний спалювач жирів. Є навіть спеціальна цибульна дієта, під час якої рекомендується щодня їсти цибульний суп.
Цибуля
... Читати далі »
З Днем святого Миколая! Нехай в це свято трапиться добре диво, нехай твоє серце знайде надію, а душа повірить в диво. Бажаю добра і любові, миру і щастя, здоров'я і гармонії, родинного добробуту та незгасного світла радості в житті!
Інститут харчових технологій виявив те, через що у вас буде ще одна причина для збереження залишків їжі, оскільки хімічні реакції всередині їжі можуть продовжуватися і після її приготування та зберігання. Це означає, що ваша їжа може вдруге смакувати ще краще! Харчові білки можуть продовжувати руйнуватися і вивільняти
... Читати далі »
Дослідження в Гарвардському університеті 2015 року показало, що люди, які їли гостру їжу майже щодня, отримали на 14% менший ризику виникнення смерті, ніж люди, які їли тільки гостру їжу раз на тиждень. Дослідники подивилися на здоров'я і харчування майже 500 тисяч людей в Китаї протягом чотирьох років і продовжили спо
... Читати далі »