![](/.s/t/862/1.gif) |
П`ятниця, 07.02.2025, 09:34 Вітаю Вас Гість
Головна » 2020 » Листопад » 15 » Кіш із зеленим горошком і помідорами
11:27 Кіш із зеленим горошком і помідорами |
Поки всі вдома: 3 прості рецепти, які стануть у пригоді під час карантину
21 БЕРЕЗНЯ 2020
«Приготування їжі — один з найкращих способів відвернути увагу від тривожних новин і емоційно перезавантажитися, — впевнена Олена Сагун, авторка блогу www.editorsandbeauty.com. — Беріть на замітку три нескладні рецепти страв, якими варто потішити себе й рідних під час карантину».
Цільнозернові галети з яблуками
Інгредієнти на 6 галет діаметром приблизно 10 см:
— 250 г цільнозернового борошна;
— 70 г рафінованої соняшникової олії;
— 100 г теплої води;
— дрібка солі;
— 1 ч. л. розпушувача;
— 1 ст. л. цукру;
— 1 пакетик ванільного цукру;
— 3 невеликі яблука;
— мелена кориця;
— цукрова пудра для прикрашення (на бажання).
Приготування:
Підігріти воду — вона має бути гарячою, але не киплячою. Насипати борошно й розпушувач у глибоку ємність, перемішати. Влити гарячу воду й рослинну олію, насипати сіль, звичайний і ванільний цукор і все змішати. Спочатку можна змішувати ложкою або дерев’яною лопаткою, а коли тісто почне збиватися в грудки, потрібно далі його вимішувати руками впродовж приблизно однієї хвилини. Готове тісто обгорнути харчовою плівкою й відкласти в сторону на 15 хвилин. За цей час можна розігріти духовку до 180 градусів, а також підготувати яблука для начинки: помити, витерти, розрізати навпіл, вирізати серцевину й нарізати тонкими скибочками.
Розділити тісто на 6 однакових кульок. Викачати кожну кульку в корж діаметром приблизно 15 см. У центр кожного коржика покласти нарізані яблука. Загорнути краї галет. Поставити заготівки в духовку на 30-40 хвилин. Вийняти галети, коли мине належний час. На бажання можна прикрасити цукровою пудрою. Їсти добре як теплими, так і охололими.
Цільнозернові галети з яблуками
Кіш із зеленим горошком і помідорами
Інгредієнти для форми діаметром 24 см:
— 100 г холодного вершкового масла;
— 200 г борошна;
— 1 яйце;
— 1 ч. л. солі;
— ½ ч. л. суміші будь-яких сухих трав;
— 300 г замороженого зеленого горошку (попередньо розморозити);
— 250 г помідорів (звичайних або чері);
— 250 г сметани (10%) або густого йогурту;
— 3 яйця;
— щіпка сухих трав;
— сіль і перець за смаком;
— на бажання — один солодкий перець.
Приготування:
Насипати борошно, сіль, сухі трави в глибоку ємність і перемішати. Натерти туди ж масло. Руками розтерти масло із сухими інгредієнтами в крихту. Влити яйце й рукою вмішати його в масляно-борошняну суміш. У процесі тісто збиватиметься в грудки — саме така консистенція й потрібна.
Підготувати форму. Якщо вона рознімна — застелити дно папером для випікання. Якщо не рознімна й не силіконова — змастити дно олією й посипати борошном. Пересипати у форму грудки тіста й руками притиснути їх до стінок і дна, формуючи в такий спосіб основу кіша з бортиками заввишки приблизно 2,5 см. Поставити основу в морозилку приблизно на 20 хвилин. У цей час розігріти духовку до 190 градусів.
Дістати основу з морозилки, покласти на неї папір для випікання, зверху насипати горох або рис, випікати 10 хвилин. Потім дістати форму з духовки, прибрати папір і вантаж, повернути основу в духовку й пекти ще 10 хвилин.
Поки основа в духовці, підготувати начинку. Розморожений горошок промокнути паперовою серветкою. Помідори й перець помити й теж промокнути серветкою. Великі помідори нарізати часточками, якщо ж ви берете помідори чері, то їх можна використовувати цілими. Якщо використовуєте солодкий перець — помийте, просушіть його, потім витягніть насіння й наріжте кільцями.
У глибокій ємності змішати вінчиком сметану або йогурт з яйцями, сіллю, перцем і сухими травами. Дістати готову основу з духовки. Насипати на неї горошок, зверху вилити рідку начинку, потім розкласти помідори й перець.
Поставити кіш в духовку на 30-40 хвилин або поки начинка добре не схопиться. Готовий пиріг дістати, трохи охолодити, їсти теплим.
|
Категорія: Перші Страви |
Переглядів: 221 |
Додав: Олег_Слюсарев
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
![](/photo_2023-01-17_17-07-01.jpg)
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|