Кіш із зеленим горошком і помідорами - 15 Листопада 2020 - Кулінарні рецепти
Субота, 04.05.2024, 08:40
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2020 » Листопад » 15 » Кіш із зеленим горошком і помідорами
11:27
Кіш із зеленим горошком і помідорами
 Поки всі вдома: 3 прості рецепти, які стануть у пригоді під час карантину 21 БЕРЕЗНЯ 2020 «Приготування їжі — один з найкращих способів відвернути увагу від тривожних новин і емоційно перезавантажитися, — впевнена Олена Сагун, авторка блогу www.editorsandbeauty.com. — Беріть на замітку три нескладні рецепти страв, якими варто потішити себе й рідних під час карантину». Цільнозернові галети з яблуками Інгредієнти на 6 галет діаметром приблизно 10 см: — 250 г цільнозернового борошна; — 70 г рафінованої соняшникової олії; — 100 г теплої води; — дрібка солі; — 1 ч. л. розпушувача; — 1 ст. л. цукру; — 1 пакетик ванільного цукру; — 3 невеликі яблука; — мелена кориця; — цукрова пудра для прикрашення (на бажання). Приготування: Підігріти воду — вона має бути гарячою, але не киплячою. Насипати борошно й розпушувач у глибоку ємність, перемішати. Влити гарячу воду й рослинну олію, насипати сіль, звичайний і ванільний цукор і все змішати. Спочатку можна змішувати ложкою або дерев’яною лопаткою, а коли тісто почне збиватися в грудки, потрібно далі його вимішувати руками впродовж приблизно однієї хвилини. Готове тісто обгорнути харчовою плівкою й відкласти в сторону на 15 хвилин. За цей час можна розігріти духовку до 180 градусів, а також підготувати яблука для начинки: помити, витерти, розрізати навпіл, вирізати серцевину й нарізати тонкими скибочками. Розділити тісто на 6 однакових кульок. Викачати кожну кульку в корж діаметром приблизно 15 см. У центр кожного коржика покласти нарізані яблука. Загорнути краї галет. Поставити заготівки в духовку на 30-40 хвилин. Вийняти галети, коли мине належний час. На бажання можна прикрасити цукровою пудрою. Їсти добре як теплими, так і охололими. Цільнозернові галети з яблуками Кіш із зеленим горошком і помідорами Інгредієнти для форми діаметром 24 см: — 100 г холодного вершкового масла; — 200 г борошна; — 1 яйце; — 1 ч. л. солі; — ½ ч. л. суміші будь-яких сухих трав; — 300 г замороженого зеленого горошку (попередньо розморозити); — 250 г помідорів (звичайних або чері); — 250 г сметани (10%) або густого йогурту; — 3 яйця; — щіпка сухих трав; — сіль і перець за смаком; — на бажання — один солодкий перець. Приготування: Насипати борошно, сіль, сухі трави в глибоку ємність і перемішати. Натерти туди ж масло. Руками розтерти масло із сухими інгредієнтами в крихту. Влити яйце й рукою вмішати його в масляно-борошняну суміш. У процесі тісто збиватиметься в грудки — саме така консистенція й потрібна. Підготувати форму. Якщо вона рознімна — застелити дно папером для випікання. Якщо не рознімна й не силіконова — змастити дно олією й посипати борошном. Пересипати у форму грудки тіста й руками притиснути їх до стінок і дна, формуючи в такий спосіб основу кіша з бортиками заввишки приблизно 2,5 см. Поставити основу в морозилку приблизно на 20 хвилин. У цей час розігріти духовку до 190 градусів. Дістати основу з морозилки, покласти на неї папір для випікання, зверху насипати горох або рис, випікати 10 хвилин. Потім дістати форму з духовки, прибрати папір і вантаж, повернути основу в духовку й пекти ще 10 хвилин. Поки основа в духовці, підготувати начинку. Розморожений горошок промокнути паперовою серветкою. Помідори й перець помити й теж промокнути серветкою. Великі помідори нарізати часточками, якщо ж ви берете помідори чері, то їх можна використовувати цілими. Якщо використовуєте солодкий перець — помийте, просушіть його, потім витягніть насіння й наріжте кільцями. У глибокій ємності змішати вінчиком сметану або йогурт з яйцями, сіллю, перцем і сухими травами. Дістати готову основу з духовки. Насипати на неї горошок, зверху вилити рідку начинку, потім розкласти помідори й перець. Поставити кіш в духовку на 30-40 хвилин або поки начинка добре не схопиться. Готовий пиріг дістати, трохи охолодити, їсти теплим.
Категорія: Перші Страви | Переглядів: 183 | Додав: Олег_Слюсарев | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
  
Корисний Сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт