Інгредієнти:
Абрикоси 7-8 шт.
Ваніль
Розпушувач 1 чайна ложка
Яйця 2 шт.
Цукор 200 г (цукор додаємо при збиванні яєць)
Кефір 2,5% 140 мл
Олія 125 мл
Борошно 220 гр.
Чайна ложка лимонного соку
Приготування
Духовку потрібно розігріти до 180 градусів з конвекцією. Форму 20 см застелити пергаментом. Абрикоси розібрати на
... Читати далі »
Лісові гриби в сметанному соусі
- Маслюки (можна будь-які лісові) - 500 г
- Цибуля - 2 шт.
- Сметана - 250 мл
- Вершкове масло - 70 г
- Борошно - 2 ст.л.
- Вода - 2 ст.л.
- Рослинна олія - 3 ст.л.
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Гриби попередньо замочити в холодній воді. Перебрати їх від сміття і про
... Читати далі »
Шоколадний торт - не просто чудовий десерт. Це прекрасний привід підняти собі настрій, зарядитися бадьорістю і енергією.
Торт дуже простий у приготуванні, його можна дуже швидко зробити в домашніх умовах, адже, швидше за все, всі інгредієнти вже є у Вас в холодильнику.
для тіста:
Борошно -225 г
Яйця - 3 шт
Cметана - 2
... Читати далі »
Користь волоського горіха - плоду з Центральної Азії - криється в багатому розмаїтті поживних речовин і його калорійності (642ккал / 100г): Ліпіди. Горіх багатий жирами - 61,99% від всієї ваги насіння (більше, ніж в мигдалі і арахісі).
Основний склад жирів - ненасичені, серед яких:
1. ліноленова кислота - знижує ріве
... Читати далі »
Пити чи не пити? Ось у чому питання. Незважаючи на деяку користь від алкогольних напоїв, шкода від його непомірного вживання дуже великий. Не виключенням є і пиво. В ідеалі пивом називають алкогольний напій натурального походження і містить в собі воду (9/10 частин), етиловий спирт, пивні дріжджі, хміль, результати бро
... Читати далі »
Всіма відомий гранат - дерево або чагарник сімейства гранатових і в висоту може доходити до шести метрів. М'якоть граната кисло-солодка. Смак цього плоду улюблений багатьма. Але свою популярність гранат завоював не тільки завдяки своїм смаковим властивостям, але і корисним речовинам в ньому.
Чим же насправді корисний
... Читати далі »
Що б зварити один кілограм сирих креветок, нам знадобитися 2 столових ложок солі, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, або можна додати приправи, які до душі, гармонійно їх скомбінувати. Наливаємо в каструлю 2 літри води, ставимо на вогонь, в гарячу воду опускаємо всі спеції і сіль, після закипання, занурюємо
... Читати далі »
інгредієнти
150 грам сиру чеддер
150 грам сиру камамбер або брі
150 грам сиру Едам або гауда
150 грам сиру дор-блю
200 грам винограду кишмиш
150 грам оливок
100 г волоських горіхів
150 грам крекеру
2-3 груші
Спосіб приготування
Чому то прийнято, що шампанське треба подавати з шоколадкою або фруктами. Але це не так. С
... Читати далі »
інгредієнти
2 склянки борошна
щонайбільше
10 гр соди
250 г вершкового масла
3 жовтки
200 гр цукру
200 гр подрібнених горіхів
Спосіб приготування
Борошно з'єднати з содою, доповнити маслом і протерти всі інгредієнти до перетворення в крихту. Жовтки розтерти з цукром до формування маси світлого кольору. Отриману жовт
... Читати далі »
Слова «дієта» і «чоловік» несумісні і незвичні, але трапляється, що чоловікам теж доводиться замислюватися над своїм харчуванням. При виборі дієти варто пам'ятати, що дієта, яка призначена самостійно, без схвалення лікаря, швидше за все завдасть шкоди організму.
Особливо страшні швидкі дієти. При такому способі втрати
... Читати далі »
Найперше, що можна давати дитині з солодощів - це желе власного приготування на фруктових соках, але, ні в якому разі не на порошках. Домашнє желе добре впливає на ріст волосся і зміцнення нігтів малюка, а так же, на його м'язову і судинну системи.
Друге, що можна давати дитині - це зефір або пастилу. Правда в них не
... Читати далі »
Правильний вибір дитячого харчування дуже важливий для здоров'я дитини. Особливо важливо щоб харчування було повноцінним. На ряду з основними продуктами харчування в раціоні дитини завжди повинна бути зелень. Зелень можна давати з восьми місяців. Найголовніше правильно вводити новий продукт щоб не викликати негативну р
... Читати далі »
Не дарма психологи стверджують, що формування особистості людини відбувається до 5 років. Тому так важливо вже з раннього віку навчити дитину їсти корисну їжу. А як?
По-перше, момент наявності і єдності. Потрібно виключити з раціону всіх домочадців нездорову їжу в принципі. Їжа, що не корисна, з появою малюка, що загл
... Читати далі »
Зціджування - це єдиний спосіб, крім годування грудьми, що дозволяє витягти молочка з молочних залоз.
Так як же правильно зціджувати грудне молоко?
Тут існує два способи. Якщо ви зціджуєте молоко рідко, то вам достатньо ручного зціджування. Такий спосіб не потребує жодних фінансових витрат, однак можуть знадобитися
... Читати далі »
У раціон харчування малюка з другого тижня, в якості прикорму, вноситься додаткове харчування - каші. В 7-10 місяців харчування дитини стає більш збалансованим і для каш в ньому вже відводиться дуже докладне місце.
Корисність круп для організму дитини незаперечна. Вони містять в достатку вітаміни, магній, рослинні біл
... Читати далі »
Ківі - це низькокалорійний, дієтичний продукт. Він складається з 80% води і має лише 48 кКал. Ківі наскільки багатий вітамінами і мікроелементами, що американські вчені прийшли до висновку, що ківі найкорисніший фрукт для людського організму.
Доведено, один плід ківі замінює апельсин або три помідори. Вітамін С який
... Читати далі »