1 стакан гороху,
2 склянки води,
1 морква,
1/2 цибулини
Приготування:
Звичайний сушений лущений горох замочити у воді на 4-8 годин, промити, поставити на вогонь, залити водою приблизно 1:2. Поки горох кипить на слабкому вогні під щільно закритою кришкою, натирається на тертці моркву і закладається в киплячий горох. Во
... Читати далі »
Перець солодкий червоний (паприка) 1,5 шт.
Борошно пшеничне 650 г
Сіль 1 ч.л.
Дріжджі сухі швидкодіючі 10 г
Паприка мелена 2 ч.л.
Рослинна олія 40 мл
Соковитий яскравий перець очистіть від насіння і наріжте довільними шматочками. Додайте 200-250 мл води і тушкуйте до м'якості кілька хвилин. Для прискорення процесу мож
... Читати далі »
Котлети з перловки
перловка варена (приблизно склянку сухої)
цибуля 1шт
картопля 3шт
часник 2-3 зубчики
спеції
сіль
борошно для панірування
олія для смаження
Відварену перловку, сиру картоплю, цибулю, часник пропускаємо через м'ясорубку.
Додаємо спеції за смаком, формуємо котлетки, паніруємо в борошні і обсмажуємо до
... Читати далі »
гриби - 1кг.
картопля - 3шт.
морква - 1шт.
ріпчаста цибуля - 1шт.
перлова крупа - 1/2 склянки
рослинне масло - для смаження
сіль - за смаком
1. Перловку помийте, залийте прохолодною водою і залиште набухати на 2-3 години. Після чого відваріть.
2. Гриби помийте, обсушіть і наріжте невеликими пластинами. Після цього в
... Читати далі »
картопля 2 шт.
помідори 2 шт.
зелень розмарину
оливкова олія
сіль
дріжджове тісто
Розкачуємо корж з готового тіста.
Картоплю і помідори нарізати тонкими кільцями. На змащений оливковою олією коржик спочатку викладаємо помідори. Картопляні кільця солимо і перемішуємо з оливковою олією, потім викладаємо віялом.
Зверху
... Читати далі »
пшоно - 0,5 склянки,
вода - 1,5 літра,
цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
морква - 1 шт,
сіль,
перець,
часник - 3 часточки,
зелень
приготування
Пшоно перебрати, промити, залити водою і варити до м'якості, посолити.
Цибулю дрібно порізати.
Моркву потерти на крупній тертці.
Спасерувати цибулю з морквою і додати в каструлю до пш
... Читати далі »
Склад продуктів:
Огірок - 2 шт
Салат - 2 пучки
Крабові палички - 200 г
Сир - 100 г
Білий хліб - 3 скибочки
Майонез - ½ ск.
Каррі - 1 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Білий хліб нарізати маленькими кубиками і підсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору.
2. Крабові палички і сир нарізати маленькими прямокутни
... Читати далі »
Склад продуктів:
Кабачок - 1 шт
Борошно - 50 г
Сіль
Чорний перець
Олія - 2 ст.л.
Сметана
Спосіб приготування:
1. Кабачок натерти на грубій тертці, віджати зайву воду. Змішати з борошном, сіллю і перецем, ретельно перемішати.
2. Викладати на розігріту сковороду з олією ложкою оладки. Обсмажити з двох боків.
3. Пода
... Читати далі »
Інгредієнти:
яловичина 250-300 г
свинина 250-300 г
хліб білий 2-3 шматочки
вершки або молоко (вода)
цибуля ріпчаста 1 шт.
яйце 1 шт.
сіль, перець
паніровочні сухарі
бекон
Приготування:
Яловичину і свинину пропустити через м'ясорубку.
Хліб замочити в молоці, вершках або воді, віджати і пропустити крізь м'ясорубку.
... Читати далі »
Салат «Альпініст»:
2-3 картоплини,
3 яйця,
200 г сиру (твердого сорту),
200 г солоної червоної риби,
1 банку консервованого горошку, майонез, зелень.
Приготування:
Відварюємо картоплю і яйця. Тремо на тертці сир і яєчні білки. Рибу дрібно нарізаємо. Першим шаром акуратно викладаємо картоплю. Змащуємо майонезом. Д
... Читати далі »
Салат «Листкова креветка»:
400 г креветок,
100 г кукурудзи,
50 г пропареного коричневого рису,
1 яблуко (кисло-солодке),
100 г сиру (твердого сорту),
200 р майонезу.
Салат готується шарами, кожен шар промазуємо майонезом. Яйця дрібно ріжемо і викладаємо на дно тарілки. Змащуємо майонезом. Зверху викладаємо кукуру
... Читати далі »
Китайський овочевий салат: 2 болгарських перцю (червоний і зелений),2 помідора (червоний і жовтий),1 довгий огірок,50 г вершкового твердого сиру,1 ст. ложка винного оцту,1 ст. ложка оливкової олії, сіль, перець.Помідори крупно нарізати. Перець і сир порізати соломкою. Огірок начистити овочерізкою тонкими довгими пласти
... Читати далі »
Картопля - 1 кг
Олія для смаження
Сіль - за бажанням і смаком
Для начинки:
Квасоля - 1 склянка відвареної
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Олія - 2 ст. ложки
Часник - 2 зубки
сіль
Перець чорний мелений
Для заправки:
Цибуля ріпчаста - 2 головки
Зелень петрушки і кропу - 2 ст. ложки порізаної
Заздалегідь замочити
... Читати далі »