Розігріти трохи оливкової олії на дні великої каструлі, додати 1 дрібно нарізану цибулину і 3 зубчики розчавленого часнику. Смажити 7-8 хвилин. Додати 1 столову ложку орегано, 800 г нарізаних консервованих помідорів, 2 столові ложки томатної пасти і одну — цукру. Тушкувати, поки соус
... Читати далі »
Бешамель — це класика і підходить практично до всього. Ніжний соус можна класти в пасту, заправляти їм салат, поєднувати з рибою, морепродуктами, овочами, куркою та індичкою та іншими стравами.
У каструлю налити 2 склянки молока і підігріти (не до к
... Читати далі »
Як приготувати соус Песто по-українськи
Горіхи підсушуємо на розігрітій пательні.
Сало нарізаємо кубиком.
Усі інгредієнти (крім грінок) перебиваємо в блендері до однорідної маси.
Подаємо соус Песто по-українськи з грінками.
Волоські горіхи 20 г
Оливкова олія за смаком
Редис (бадилля) 200 г
Часник 2 зубчики
Сало 60
... Читати далі »
Як приготувати соус Болоньєзе
Часник дрібно подрібнюємо.
У глибоку пательню наливаємо оливкову олію, потім додаємо вершкове масло і ставимо на вогонь.
Помішуємо масу дерев’яною ложкою до тих пір, поки вершкове масло не розтане.
Цибулю, моркву, селеру миємо під холодною проточною водою, очищуємо і сушимо, потім дрібно н
... Читати далі »
Як приготувати соус Бер Руж
Несолоне охолоджене вершкове масло нарізаємо кубиками. Цибулю-шалот дрібно рубаємо.
Розміщуємо оцет і вино в невелику каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо порубану цибулю-шалот.
Зменшуємо вогонь і варимо вміст протягом 2 хвилин так, щоб залишилася лише 1 ст. л. рідини. Вона повинна мати с
... Читати далі »
Цезар - салат досить простий у приготуванні, проте приготувати його в домашніх умовах таким же смачним, як у ресторані, досить складно. Головний секрет - це соус, який і робить салат таким смачним і, отже, популярним.
Правильно приготовлений соус - це запорука успіху всього
... Читати далі »
Грецькі густі соуси діпи, що зазвичай мають консистенцію густої сметани, подають до столу в окремих горщиках або тарілках, щоб кожен з гостей міг намазати на хліб той з соусів, який йому сподобається. У готові діпи також можна вмочати нарізані брусочками чи наколоті на шпажки м'ясо, морепродукти, овочі, фрукти або ж шм
... Читати далі »
Інгредієнти на 4 порції: рис арборіо 200 г молоко 1 склянка молоко згущене без цукру 250 г масло вершкове 2 ст. ложки цукор коричневий 3 ст. ложки лимон 1 шт. мускатний горіх тертий 1/2 ч. ложки перець духмяний мелений 1/2
... Читати далі »