|
П`ятниця, 31.01.2025, 05:40 Вітаю Вас Гість
Головна » 2020 » Листопад » 13 » Соус Болоньєзе
|
Як приготувати соус Болоньєзе
Часник дрібно подрібнюємо.
У глибоку пательню наливаємо оливкову олію, потім додаємо вершкове масло і ставимо на вогонь.
Помішуємо масу дерев’яною ложкою до тих пір, поки вершкове масло не розтане.
Цибулю, моркву, селеру миємо під холодною проточною водою, очищуємо і сушимо, потім дрібно нарізаємо.
У пательню з олією додаємо підготовлені цибулю, моркву, селеру і часник.
Обсмажуємо протягом 10 хвилин, постійно помішуючи, поки овочі не стануть м’якими.
Потім додаємо фарш. Перемішуємо і ретельно розминаємо виделкою, щоб не було грудок.
Помішуємо і тушкуємо протягом 5 хвилин.
Тепер додаємо молоко і, збільшивши вогонь, готуємо ще протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Стежимо за тим, щоб соус не вийшов кулькоподібним. Вливаємо вино і готуємо ще 15 хвилин.
Додаємо томатну пасту, помідори, спеції, сіль і вливаємо воду (700 мл).
Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння, помішуючи і розминаючи помідори ложкою.
Тепер, зробивши маленький вогонь, накриваємо пательню кришкою таким чином, щоб залишився невеликий отвір між пательнею і кришкою.
Готуємо соус ще протягом 2 годин, помішуючи соус кожні 20 хвилин. Консистенція соусу повинна вийти густа та блискуча.
За бажанням приправляємо соус.
Соус Болоньєзе готовий!
ЗНАЙТИ РЕЦЕПТ ІЗ МОЇХ ПРОДУКТІВ
СПРОБУЙ
|
Категорія: Соуси |
Переглядів: 218 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|