Закуска з лаваша із зеленню - 8 Січня 2021 - Кулінарні рецепти
Понеділок, 06.05.2024, 23:38
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2021 » Січень » 8 » Закуска з лаваша із зеленню
14:22
Закуска з лаваша із зеленню
 
Інгредієнти:
Тонкий лаваш 1 шт
Кінза 1 пучок
Збірна зелень — кріп, петрушка 0.5 пучка
Оливкова олія 0.5 ч. л.
Часник 1-2 зубчика
Цибуля (ріпчаста або зелена) 1 шт
Спеції: перець горошком, сіль, цукор, винний оцет, сухі трави за смаком Перший етап приготування начинки — замаринувати трохи цибулі. Тут є варіанти. Якщо є час на маринування – це пів години, то цибулину почистити і нарізати дуже тонкою соломкою. На закуску для двох я беру половинку середньої цибулини. Додаю до цибулі 2 ч. л. винного оцту. Перемішую і залишаю. На 20-30 хвилин. Якщо часу вже немає, варіант «швидкого» маринування — нарізану цибулю з оцтом залити 0.5 склянки крутого окропу на 3-4 хв. У кожному разі цибулю після мариновки промити холодною кип’яченою водою, щоб змити залишки кислоти. Цибулю злегка віджати руками. Ще варіант, мені він більше подобається (але тільки мені), перо зеленої цибулі без маринування. Але до начинки треба додати трохи оцту. До речі піде лимон, гранатовий сік, абгора і т.д. Це за смаком. Виберіть свій варіант. Всю підготовлену зелень промити і перебрати. Видаляючи стебла і пошкоджені листя. З петрушки обірвати листя, з кропу гілочки — стебла досить грубі, вони будуть зайві. А зелень кінзи можна використовувати разом із стеблами, вони вельми соковиті і м’ясисті. Нарізати всю зелень, не надто дрібно. Скласти зелень в миску. Додати дрібку цукру, зовсім трохи. Цукор розчиниться від вологи майже відразу. У ступці розтерти до стану кашки очищений часник (молодий часник можна не очищати), горошини перцю, сіль і сухі трави. Кількість за бажанням. Додати кілька крапель винного оцту або лимонного соку, інакше сіль не розчиниться. Далі додати 0.5 ч. л. оливкової олії і розмішати. Вийде заправка. До нарізаної зелені додати цибулю. Полити підготовленою заправкою і розмішати. Начинка готова. Спробуйте на смак. Можливо, доведеться додати часнику або солі. Тонкий лаваш порізати на прямокутні шматки розміром як дві долоні. На кожен шматок лаваша викласти 1-1.5 ст. л. начинки із зелені і розподілити її рівномірно на половині шматка. Щоб друга половина була без начинки. Згорнути лаваш в рол (рулет) починаючи з того кінця, де начинка. Згортати треба досить щільно, але не перестарайтеся — тонкий лаваш легко рветься. Кожен рулет розрізати навпіл, навскоси. Закуска з лаваша — страва порційна.
Категорія: Закуски | Переглядів: 172 | Додав: Koolinar_net | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
  
Корисний Сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт