|
Субота, 23.11.2024, 14:53 Вітаю Вас Гість
Головна » 2021 » Січень » 9 » Лосось із картопляним салатом і соусом з м'яти
18:16 Лосось із картопляним салатом і соусом з м'яти |
Інгредієнти:
Філе лосося - приблизно 150 г
Дрібна картопля - 150 г
Овочевий бульйон - 20 мл
Сметана - 40 г
М'ята - 3 гілочки
Оцет - 1 ст. л.
Рослинна олія - 2 ст. л.
Гірчиця - 0,5 ч. л.
Соус соєвий
Зелена цибуля - 2-3 пагони
Лимонний сік - 3 ст. л.
Сіль, цукор і перець - за смаком
Кріп для прикраси - 1 гілочка
Картоплю очистити, вимити й відварити у підсоленій воді, впродовж 15 хв. Злити воду, остудити. Кожну картоплину розрізати навпіл уздовж. Цибулю подрібнити.
Змішати бульйон, оцет, 1 ст. л. олії та гірчицю. Приправити сіллю, перцем і цукром за смаком. Додати в суміш картоплю та цибулю, перемішати і залишити на 1 год.
Рибу посолити й поперчити. Решту олії з'єднати з соєвим соусом і 2 ст. л. лимонного соку. Залити цим маринадом лосося й залишити на 1 год., перевернувши один раз.
М'яту вимити, обірвати листочки й дрібно порубати. Змішати зі сметаною, приправити сіллю, перцем, цукром і рештою лимонного соку, перемішати.
Рибу обсмажувати на грилі або на сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку, поливаючи при цьому маринадом. Викласти на тарілку разом із картопляним салатом, полити м'ятним соусом, прикрасити кропом і подавати до столу.
|
Категорія: Закуски |
Переглядів: 192 |
Додав: Koolinar_net
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|