|
Четвер, 09.05.2024, 09:27 Вітаю Вас Гість
Головна » 2021 » Січень » 5 » КУТЯ ІЗ РИСУ З МАКОМ
17:24 КУТЯ ІЗ РИСУ З МАКОМ |
СКЛАДОВІ
Рис 200 г
Мак 100 г
Волоські горіхи 50 г
Родзинки 50 г
Мед (або цукор) 120 г
Сіль за смаком
Узвар (або кип'ячена вода) 100-200 мл
Вода 600 мл
Як приготувати кутю із рису з маком
Мак миємо та заливаємо окропом на 1 годину, потім зливаємо воду, розтираємо мак дочиста в ступці товкачиком або комбайном.
Родзинки миємо та заливаємо окропом на 30 хвилин.
Горіхи подрібнюємо та трохи підсушуємо на пательні або в духовці.
Рис перебираємо, миємо, заливаємо водою, доводимо до кипіння і промиваємо холодною водою.
Потім рис знову заливаємо водою і варимо на повільному вогні до готовності 15-20 хвилин. У процесі варіння додаємо трохи цукру, щоб рис не розварився. Зливаємо воду.
Мед розводимо узваром або кип’яченою водою.
Змішуємо зварений рис, родзинки, горіхи, мед і солимо за смаком. Якщо кутя виявиться густою, можна додати ще узвару або кип’яченої води.
|
Категорія: Пісні страви |
Переглядів: 168 |
Додав: Koolinar_net
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|