|
Неділя, 24.11.2024, 08:16 Вітаю Вас Гість
Головна » 2021 » Січень » 5 » Грибна юшка: карпатський рецепт з білими грибами
17:29 Грибна юшка: карпатський рецепт з білими грибами |
Інгредієнти для грибний юшки:
гриби білі - 500 г (свіжі) або 150 г (сушені)
морква -1 шт.
лист лавровий - 3 шт.
перець чорний мелений
цибуля - 2-3 шт.
масло вершкове 100 г
сметана (або вершки) -200 г
борошно - 2-3 ст. ложки
вода - 3-4 л
Спосіб приготування грибної юшки
Свіжі гриби помий, очисти і дрібно поріж. Залий водою, посолити і вари годину. Якщо гриби сушені, перед варінням потримай їх у воді 15 хвилин.
Моркву потри на дрібній тертці і закинь в бульйон. Коли морква звариться, додай лавровий лист і чорний перець.
Цибулю наріж кубиками, відправ на сковороду з вершковим маслом (40 г), злегка посип меленим перцем і став на вогонь, пасеруй цибулю до легкого золотистого кольору. Перекинь готову цибулю в окрему тарілку.
Виклади в сковороду 70 г вершкового масла, розтопити. У розтоплене масло висип борошно і заварюй на маленькому вогні, постійно помішуючи.
Додай сметану. Перемішай і потримай на вогні ще хвилинку.
В отриману суміш поступово по 1-2 ополоника вливай грибний бульйон і перемішуй віночком, щоб вийшов сметанно-борошняний соус.
З'єднай бульйон з соусом і цибулею. Став на вогонь і чекай закипання.
|
Категорія: Пісні страви |
Переглядів: 187 |
Додав: Koolinar_net
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|