Виробники можуть використовувати термін "натуральні ароматизатори" на етикетках своїх харчових продуктів. Це може включати в себе кастореум, так звані виділення з анальної залози бобрів. Так, це природно! Кастореум, який до цих пір іноді зустрічається в невеликих кількостях в деяких продуктах, що містять алкоголь, вико
... Читати далі »
У людей виникає бурхлива реакція на термін "оброблені продукти", але вони не всі погані. Це просто залежить від рівня та виду обробки. Візьміть, наприклад, 100% виноградний сік. Оскільки він виготовляється шляхом розчавлювання цілого винограду (включаючи шкіру, насіння і пульпу), завдяки чому залишаються корисні для зд
... Читати далі »
Австралійське дослідження показало, що люди, які їдять багато обробленої нездорової їжі, мають помітно менший гіпокамп - частину головного мозку, що є вирішальною для навчання та пам'яті, ніж ті, хто їсть переважно свіжі, цілі продукти. А в 2017 році дослідження, опубліковане в журналі American Heart Association Stroke
... Читати далі »
Більшість солі в нашій дієті ми не отримуємо із сільнички. Ми отримуємо її з оброблених харчових продуктів, таких, як супи і соуси, і ще одного винуватця, який приховує надлишок солі, замаскувавшись за своїм смаком - це піца! Один шматочок може мати понад 600 міліграмів солі, а це майже половина солі, потрібної людині
... Читати далі »
Кожен, хто коли-небудь їв рол Каліфорнія, добре знайомий з маленькою зеленою кулею, що очищає синус. Але це, мабуть, не автентичний васабі, який виробляють із коріння рослини васабі і, природно, є зеленого кольору. Більшість того, що ви знайдете замість васабі, насправді змішується з хріном та кількома іншими інгредієн
... Читати далі »
Віднесіть це під категорію незручних фактів про продукти: хто б міг здогадатися, що ваше вино може не бути вегетаріанським? Це правда, говорять дієтологи. Для того, щоб зробити вино прозорим, використовуються засоби для очищення - зазвичай казеїн (молочний білок), альбумін (яєчний білок), желатин (тваринний білок) і із
... Читати далі »
Свіжі фрукти є найкращими - у більшій частині випадків. Дослідження показують, що заморожені фрукти, як правило, повноцінні в харчуванні, і можуть, навіть, запропонувати більше переваг, ніж їхні свіжі колеги. Одне дослідження з Каліфорнійського університету в Девісі показало, що заморожування фруктів допомагає зберегти
... Читати далі »
Гранат – ягода, привезена в Україну з субтропічних місць. Дрібна розсип рубінових ягід з яскраво вираженим кисло-солодким смаком, приносить не тільки задоволення, але і велику користь для організму. Гранат прийнятний у народній медицині і поширений в дієтичних рецептах. Зерна граната допомагають підвищити гемоглобін. Й
... Читати далі »
Вважається, що борщ отримав назву від рослини, яка зараз відома як сибірський борщівник. Раніше ця рослина називалося «борщ» і було основним інгредієнтом супу, а потім поступово зникла з використання. Отже, представляємо вам цікаві факти про український борщ. 1. На честь борщу було назване маленьке містечко Борщів, роз
... Читати далі »