Трайфл - 19 Грудня 2020 - Кулінарні рецепти
Четвер, 09.05.2024, 21:27
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2020 » Грудень » 19 » Трайфл
16:43
Трайфл
 

Інгредієнти:

готовий бісквітний корж (кекс) - 180 г (а може і більше)

лікер - 4 ст. л.

полуничний конфітюр

полуниця свіжа (заморожена) - 1,5 склянки

вершки жирністю 35% - 1,5 склянки

цукрова пудра - за смаком

крем ванільний готовий магазинний в пакетиках - 2 склянки крему

мигдальні пелюстки (для прикраси)

листочки м'яти (для прикраси)

Для ванільного крему (якщо вирішили зварити його самі)

молоко - 300 мл
ваніль - 1 паличка
яйце (тільки жовток) - 4 шт.
цукор - 100 г
борошно - 1 ст. л.
кукурудзяний крохмаль - 2,5 ст.л.
масло вершкове - 20 г
лікер - 2 ст. л.
 


Спосіб приготування:

Готовий бісквітний корж нарізати кубиками.
Полити двома столовими ложками лікеру і залишити, щоб бісквіти просочилися. Змастити бісквіти конфітюром.
Якщо у вас готовий, куплений в магазині крем, зваріть його за інструкцією даної на пачці, і додайте в нього лікер (2 ст. л. лікеру на 2 склянки крему).
Збити вершки з невеликою кількістю цукрової пудри.
На дно порційних формочок викласти шматочки бісквіта, шар ягід, шар крему. Потім знову шар бісквіта, шар ягід, шар крему.
Закрити формочки харчовою плівкою і поставити їх в холодильник на 2:00.
Перед подачею прикрасити десерт збитими вершками, ягодами, мигдалем і листочками м'яти.

Рецепт ванільного крему:
У каструлю середнього розміру налити молоко, зішкребти туди вміст ванільної палички, паличку теж покласти в каструлю.
Поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і зняти з плити.
В окремому посуді збити жовтки з цукром до утворення світлого, злегка "пухнастого" крему (близько хвилини).
Додати борошно з крохмалем і перемішати до однорідного стану. Отриману масу влити в молоко і ретельно розмішати.
Знову поставити каструлю на вогонь і, не перестаючи енергійно збивати (щоб не було грудок), довести вміст до кипіння. Зняти з вогню.
Додати в крем лікер і вершкове масло. Масу перемішувати, поки масло не розтане.
Дати крему охолонути, потім помістити його в холодильник на 15 хвилин.

Категорія: Солодке | Переглядів: 190 | Додав: Koolinar_net | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
  
Сподобався сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт