|
Четвер, 09.05.2024, 15:09 Вітаю Вас Гість
Головна » 2020 » Грудень » 13 » Салат «Фаворит»
|
Інгредієнти:
яловичина (відварена) — 350 г
курячі яйця — 5 шт.
огірки солоні — 150 г
оливки — 150 г
твердий сир (тертий) — 200 г
цибуля — 1 шт.
волоські горіхи — 100 г
майонез — 150 г
Приготування:
Яловичину промиваємо і відварюємо у підсоленій воді. Даємо остигнути, а тоді – нарізаємо невеликими шматочками. Круто зварені яйця розділяємо на білки і жовтки: перші натираємо на грубій тертці, другі - на дрібній тертці. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, перекладаємо в миску і заливаємо невеликою кількістю окропу (так зникне гіркота і цибуля стане м’якою; можна також її замаринувати, додавши по 1 ст. л. цукру, солі та оцту). Твердий сир натираємо на грубій тертці. Солоні (чи мариновані) огірки нарізаємо дрібними кубиками, як і оливки без кісточок (кілька штук лишаємо для декору). Залишимо також кілька волоських горіхів, аби прикрасити готову страву. Всі інші - дрібнимо у блендері. Зауважимо, що попередньо обсмажені на сухій сковороді горіхи – смачніші та ароматніші. Ставимо на тарілку спеціальне кільце для формування страв і починаємо «збирати» салат: Спершу викладаємо м'ясо, розрівнюємо його і промазуємо майонезом. Наступним шаром вкладаємо цибулю, а на неї - солоні огірки, які теж промазуємо. Тоді викладаємо білки, промазуємо їх і встеляємо оливками й горіхами. Майонезом мастимо вже горіхи. Викладаємо тертий сир, робимо густу сіточку з майонезу і присипаємо зверху жовтками. Кілька годин страва має простояти у холодильнику, аби всі шари просочилися, а салат набув остаточної форми. Тоді можна зняти кільце й прикрасити майонезом, оливками й горіхами.
|
Категорія: Салати |
Переглядів: 192 |
Додав: Koolinar_net
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|