|
Четвер, 09.05.2024, 09:01 Вітаю Вас Гість
Головна » 2020 » Грудень » 17 » Рецепт різдвяного штоллену
19:00 Рецепт різдвяного штоллену |
Інгредієнти:
3/4 склянки пшеничного борошна
2 склянки суміші горіхів
120 г вершкового масла
6 яєчних жовтків
15 г сухих дріжджів
1/2 склянки молока
3 ст. л. коричневого цукру
1/2 склянки темного рому
1/2 цедри лимона
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
Велика жменю суміші цукатів з цитрусових
Велика жменю темного родзинок
Вершкове масло — для змазування
Борошно — для присипки
Для покриття візьміть інгредієнти:
100 г вершкового масла
1/2 стручка ванілі
1/2 склянки цукрової пудри
Приготування:
Суміш горіхів, цукати і родзинки слід заздалегідь підготувати. Для цього залийте їх ромом і залиште на 4-6 годин. Після цього злийте рідину, вона більше не потрібна, і обсушіть інгредієнти. Потім вимісіть їх в борошні, щоб вони не злиплися.
Візьміть глибоку миску і з’єднайте в ній молоко, звичайний цукор, всипте дріжджі і 5 ст. л. просіяного борошна. Замісіть опару і залиште на 20 хвилин, накривши плівкою.
В окрему ємність перекладіть подрібнену лимонну цедру, насіння ванільного стручка і вершкове масло кімнатної температури. Добре перемішайте.
Візьміть опару і додайте борошно, що залишилося, коричневий цукор, ванільне масло і жовтки. Замісіть тісто. Потім додайте горіхи, цукати, цедру і сіль. Перекладіть тісто на робочу поверхню, присипаної борошном, і добре вимісіть тісто. Потім накрийте його рушником і залиште на дві години, щоб тісто підійшло.
Сформуйте тісто в формі овалу і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Знову накрийте рушником і залиште на годину.
Випікайте штоллен при 180 градусах протягом години. По закінченню 40-ка хвилин накрийте пиріг фольгою, щоб він не підгорів.
Розтопіть вершкове масло і додайте насіння ванільного стручка. Перемішайте і змастіть гарячий різдвяний штоллен. Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Смачного!
|
Категорія: Випічка |
Переглядів: 161 |
Додав: Koolinar_net
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|