|
Середа, 08.05.2024, 09:36 Вітаю Вас Гість
Головна » 2020 » Грудень » 24 » Рецепт різдвяного окосту з гірчицею і медом
18:44 Рецепт різдвяного окосту з гірчицею і медом |
Інгредієнти:
свинячий окіст - 1,8-2 кг,
сіль - 3 ч. л.,
чорний перець горошком - 7-8 горошин,
імбир мелений - 50 г,
кориця - 1 паличка,
кумин (зіра) - 1 ч. л.,
гвоздика - 5-6 суцвіть,
бадьян - 1 зірочка,
цибуля ріпчаста - 2 шт.,
часник - 4 зубчики,
апельсин - 1 шт.,
цукор - 2 ст. л.,
вода - не менше 2 л,
гірчичний порошок - ½ ст. л.,
мед - 2 ст. л.,
гвоздика - 15-20 шт.
Спосіб приготування:
У воді розчинити сіль і цукор, додати спеції, нарізані цибулю і часник, апельсиновий сік і цедру.
Свинячий окіст добре промити, укласти в глибокий посуд, залити маринадом (м'ясо повинно бути повністю покрито ним).
Прибрати м'ясо в холодильник на 2-3 дні.
Витягнути м'ясо за 3-4 години до початку приготування, щоб воно прогрілося до кімнатної температури. Розігріти духовку до 220 градусів.
Свинину витягнути з маринаду і перекласти на деко.
Закрити окіст фольгою, залишивши невелику щілину, щоб виходило повітря.
Запікати за температури 220 градусів протягом 1 години.
Дістати м'ясо, акуратно зняти фольгу, зрізати з окосту товсту шкіру, не пошкоджуючи шар жиру. Зробити в ньому надрізи у вигляді ромбів.
Змішати гірчичний порошок і мед, намазати окіст отриманою сумішшю, в стики надрізів увіткнути по гвоздиці.
Знизити температуру в духовці до 180 градусів.
Запікати окіст ще 20-30 хвилин (поки окіст не набуде золотавого кольору).
|
Категорія: Перші Страви |
Переглядів: 191 |
Додав: Koolinar_net
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|