|
П`ятниця, 31.01.2025, 02:15 Вітаю Вас Гість
Головна » 2020 » Грудень » 20 » Рецепт новорічних пряників
12:23 Рецепт новорічних пряників |
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 100 вершкового масла
- 3 склянки борошна
- 0,5 склянки рідкого меду
- 120 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 20 г розпушувача тесту
- 1 ч. ложка тертої апельсинової цедри
- 1 ч. ложка меленого імбиру
- 1 ч. ложка меленої кориці
- для глазурі:
1 яєчний білок,
250 г цукрової пудри,
1 ст. ложка лимонного соку.
Приготування:
Розм'якшене вершкове масло з'єднай із цукром, медом і яйцями і перемішай.
Просіяне борошно з'єднай із розпушувачем, ванільним цукром і смачними добавками - імбиром, корицею, цедрою.
З'єднай рідкі і сипучі інгредієнти і заміси тісто для пряників. Поклади тісто в холодильник на 20-30 хвилин, щоб воно охололо.
Розкачай тісто у пласт завтовшки 0,5-0,7 мм. За допомогою ножа або формочок виріж із тіста новорічні пряники.
Виклади пряники на застелене пергаментом деко і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Домашні новорічні пряники будуть готові за 20-25 хвилин.
Дістань пряники з духовки і повністю їх остуди. А тим часом приготуй глазур для прикраси.
Яєчний білок акуратно відокрем від жовтка, щоб ні краплі жовтка не залишилося. Виделкою збий білок у легку піну.
Поступово додай цукрову пудру і перемішай її з білком до однорідного стану.
Наприкінці додай лимонний сік і знову гарненько збий масу до густого однорідного стану.
Потім помісти глазур у кондитерський шприц і нанеси бажані малюнки на новорічні пряники, коли вони повністю охолонуть.
|
Категорія: Випічка |
Переглядів: 196 |
Додав: Koolinar_net
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 7 Гостей: 7 Користувачів: 0 |
|
|
|