 |
Неділя, 15.06.2025, 12:32 Вітаю Вас Гість
Головна » 2017 » Лютий » 27 » Полуничне варення
|
Інгредієнти:
Полуниця – 1 кг
Вода – 500 мл
Цукор – 1 кг
Яблучний оцет – 30 мл
Лимонний сік – 5 мл
Спосіб приготування:
Акуратно промийте полуницю в оцтовому розчині і видаліть плодоніжки. Просушіть ягоди.
Для приготування сиропу: розчиніть цукор в гарячій воді.
Залийте полуницю сиропом на дві години. Після цього проваріть полуницю в сиропі три рази, залишаючи ягоди відпочивати між варками на дві години. Під час варіння знімайте піну і не перемішуйте варення, а тільки струшуйте каструлю кожні 2 хв. За хвилину до повної готовності додайте лимонний сік. Готове варення залийте в стерилізовані банки і дайте охолонути мінімум до 50 градусів 15-20 хв. Загорніть банки і зберігайте в прохолодному темному місці.
|
Категорія: Солодке |
Переглядів: 509 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 5.0/1 |
|

Статистика |
Онлайн всього: 3 Гостей: 3 Користувачів: 0 |
|
|
|