|
Четвер, 09.05.2024, 22:00 Вітаю Вас Гість
Головна » 2020 » Грудень » 19 » Пісний гороховий суп
13:25 Пісний гороховий суп |
Для реалізації рецепта пісного горохового супу потрібно купити або взяти з домашніх запасів:
- горох сушений – 1 стакан;
- морква – 1 шт.
- картопля – 4-5 бульб;
- цибуля-ріпка – 1 середня цибулина;
- соняшникова олія – 3-5 крапель для смаження;
- вода – 2,5 літра;
- сіль, спеції – за смаком;
- кріп, петрушка – за смаком.
- Горох можна взяти колотий або цілісний. Колір і сорт на ваш розсуд. Можна взяти суміш жовтого і зеленого горошку, а можна вибрати якийсь один варіант.
Приготування:
Щоб горох добре розварився краще його попередньо (за 12 годин) замочити у воді. Для цього необхідно висипати горох в ємність і залити водою. На наступний день або, постоявши 10-12 годин у воді, горох буде розварюються швидко.
Воду, якщо вона залишиться в ємності, злити, горох промити і залити чистою водою в обсязі 2,5 літрів. Поставити на повільний вогонь. Чи не накривати кришкою! Варитися горох буде від 1 до 2 годин (залежить від ступеня набухання і сорти). Уважно стежте за процесом. Крохмаль при варінні гороху дає високу пінку, яку варто знімати. Інакше вона може залити всю плиту.
А в цей час слід почистити і нарізати скибочками картоплю, моркву і нашаткувати цибулю. На сковороді розігріти масло і викласти туди моркву і цибулю. Трохи обсмажити.
Як тільки горох розвариться, готовність можна перевіряти «товкачем» для картопляного пюре, в каструлю слід відправити картопля. Коли картопля буде готова, в суп треба додати обсмажену цибулю і моркву. Дати трохи покипіти. А в цей час нарізати дрібно зелень. Готовий суп заправити сіллю, спеціями і зеленню. Вимкнути вогонь. Готово!
|
Категорія: Пісні страви |
Переглядів: 160 |
Додав: Олег_Слюсарев
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|