Пиріжки з картоплею та печінкою - 27 Грудня 2020 - Кулінарні рецепти
Четвер, 09.05.2024, 06:44
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2020 » Грудень » 27 » Пиріжки з картоплею та печінкою
12:28
Пиріжки з картоплею та печінкою
 

Інгредієнти:

Борошно 400- 500 г

Молоко 1 скл

Дріжджі пресовані 30 г

Яйце 1 шт

Масло рослинне 2 ст.л.

Цукор 2 ч.л.

Сіль 1 ч.л.

Начинка для пиріжків:
Картопля - 3 шт
Печінка яловича - 200 г
Цибулина середнього розміру - 1 шт.
Масло вершкове - для обсмажування цибулі
Молоко 1/3 ст.


Приготування:

1. Дріжджі розім'яти в теплому молоці виделкою, додати цукор.

2. Борошно просіяти і висипати в глибоку миску.

3. Зробити в центрі просіяного борошна ямку і вилити в неї розпущені дріжджі, вмішати трохи борошна. Залишити на 5 хвилин для бродіння, щоб дріжджі трохи піднялися.

4. Збити яйце і додати в тісто.

5. Потім влити в тісто рослинне масло.

6. Поступово ложкою почати вмішувати борошно у напрямку від центру, потроху захоплюючи борошно з країв. Таким чином замісити м'яке тісто - так, щоб воно не прилипало до рук.

Просіяне борошно краще всипати спочатку в миску не всю, щоб її не виявилося занадто багато. Частину залишити на окремій тарілці. При замісі, якщо борошна виявиться мало - можна буде додати ще. Із приготованого тіста можна відразу ж випікати пиріжки

Тісто можна використовувати не тільки для приготування пиріжків з картоплею і печінкою, а й для біляшів, а також випічки в духовці: пиріжків духових, пирогів, піци і т.д.

Невикористане тісто можна просто заморозити і наступного разу використовувати точно також, не роблячи нове.


Тепер рецепт приготування пиріжків з картоплею і печінкою:

1. Картоплю очистити і відварити.

2. Печінку нарізати невеликими шматочками і також відварити протягом 10 хвилин

3. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.

4. Відварену картоплю потовкти у пюре, додавши невелику кількість гарячого молока.

5. Зварену печінку подрібнити у блендері або на м'ясорубку.

6. Додати в картоплю подрібнену печінку і обсмажену цибулю, посолити за смаком.

7. Змастити стіл рослинним маслом і викласти на нього тісто.

8. Відокремити від тіста приблизно третю частину і розкачати його в джгут 3-3,5 см.

9. Нарізати на шматочки і додати їм округлу форму.

10. Зробити з шматочків лепішки, розплющивши їх пальцями.

11. Укласти на коржі начинку.

12. Защипнути краї і перевернути швом вниз

13. Розплющити долонею пиріжок до бажаної товщини.

14. Обсмажити в добре розігрітій олії до золотистого кольору. До речі, масла краще налити побільше, щоб пиріжки добре обсмажувалися з усіх боків.

Готові пиріжки краще не класти один на одний, а ставити кожен ребром вгору.

Категорія: Випічка | Переглядів: 151 | Додав: Koolinar_net | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
  
Сподобався сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт