Інгредієнти:
- печериці - 600 г
- цибуля – 1 шт.
- перець чилі - половинка
- імбир - 10 г
- часник - 4 зубчики
- пучок кінзи
- соєвий соус - 3 ст. л.
- соняшникова олія – 2 ст. л.
- лимонний сік - 25 мл
- цукор - 1 ст. л.
- сіль - за смаком.
Приготування:
Печериці очищаємо, промиваємо та обсушуємо паперовими серветками. Перекладаємо у форму, скроплюємо олією.
Відправляємо гриби у духовку, розігріту до 230°, на 10-15 хв, щоб вони пустили сік.
Ріжемо цибулю спершу на чотири частини, а тоді - тонкими кільцями. Порізану цибулю перекладаємо у миску, куди додаємо подрібнений часник і дрібно нарізаний перець чилі. Нарізаємо імбир тонкою соломкою і додаємо до решти інгредієнтів.
Висипаємо в чисту миску цукор, додаємо лимонний сік, олію і соєвий соус, перемішуємо.
Зливаємо сік від готових грибів через сито. Гарячі гриби додаємо до цибулі, заливаємо заправкою і перемішуємо. Чекаємо, доки гриби повністю схолонуть, тоді додаємо до них зелень і перемішуємо.
Готово! Страву можна відразу подавати на стіл або ж поставити в холодильник, аби гриби добре просочилися ароматом.