|
Середа, 05.02.2025, 16:56 Вітаю Вас Гість
Головна » 2020 » Грудень » 19 » Пастушачий пиріг
|
Інгредієнти:
фарш яловичий або мішаний: 300 г.
цибуля: 1 шт.
зелений горошок: 100 г
морква: 1 шт.
петрушка: декілька гілочок
картопля: 6-8 шт.
борошно: 2 ст. ложки
яйце: 1 шт.
сир твердий: 100 г.
сухе червоне вино: 50 мл
олія: 1 ч. ложка
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
Картоплю помити, почистити, зварити та зробити картопляне пюре. Додати яйце та 1 ст. ложку борошна та перемішати. М’ясний фарш покласти на сковорідку з олією, посолити, поперчити та тушкувати 10 хвилин, помішуючи.
Петрушку порізати, цибулю порізати маленькими шматочками, моркву почистити та натерти. Висипати до м’яса, додати горошок, залити вином та перемішати. Тушкувати все разом ще 10 хвилин.
Духовку розігріти до 180’С. Форму для випікання змастити олією, посипати борошном та викласти картопляне пюре, формуючи бортики. Залишити трошки пюре для оздоблення. Зверху на пюре покласти тушкований фарш з овочами.
Прикрасити кульками з картоплі. Поставити пиріг в духовку та запікати 10-15 хв. Посипати пиріг натертим сиром та запікати ще 5 хвилин.
* За оригінальним британським рецептом у м’ясний фарш для цього пирога не варто додавати приправи та спеції, крім солі та перцю. Адже яловичина набуває особливого смаку завдяки тушкованим овочам та вину.
* За бажанням можна замінити яловичину на баранину, свинину чи курятину.
|
Категорія: Випічка |
Переглядів: 203 |
Додав: Koolinar_net
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|