Очищуємо сковороду від нагару в домашніх умовах - 21 Грудня 2020 - Кулінарні рецепти
Четвер, 09.05.2024, 06:59
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2020 » Грудень » 21 » Очищуємо сковороду від нагару в домашніх умовах
11:46
Очищуємо сковороду від нагару в домашніх умовах
 

Як очистити сковороду з тефлоновим покриттям

Тефлон захищає поверхню від утворення на ній нагару всередині і зовні, але іноді і тефлонова сковорідка потребує очищення від нагару і засохшого жиру. Для очищення тефлонової сковороди необхідно налити в неї гарячу воду з додаванням пари крапель засобу для миття посуду або кілька столових ложок харчової соди. Залишити на 40 хвилин. Потім потрібно гарненько помити сковорідку звичайним способом. Увага! Тефлонові поверхні не можна чистити абразивами, тому що жорстка мочалка роздряпає покриття тефлону, в результаті чого їжа пригоратиме в місцях подряпин. Також деякі джерела в інтернеті пишуть, що тефлон, потрапляючи в їжу, стає шкідливим для здоров'я людини.

Як очистити сковороду з нержавіючої сталі

Кухонною сіллю. На сталевій поверхні побутової техніки та посуду дуже добре видно різні потертості, подряпини, розводи плям та інші недоліки. До сталевих поверхонь дуже швидко і добре пригорає їжа. А ось очистити такі сталеві сковорідки можна за допомогою звичайної кухонної солі. Для цього необхідно півсклянки солі висипати на дно і залишити там для взаємодії з жиром і нагаром на пару годин. Сіль добре розм'якшує пригорілий і перетворившийся в камінь жир, після чого він добре відмивається традиційним способом.

Содою. Слід зволожити поверхню, що очищається і нанести на неї товстий шар звичайної харчової соди, для більш ефективного очищення слід залишити соду на пару годин. Сода розм'якшить нагар, після чого можна відмити сталеву сковорідку класичним способом.

Оцтом і лимонною кислотою. Лимонна кислота прекрасно очищує найрізноманітніші поверхні при взаємодії з гарячою водою. Для очищення сталевої сковороди слід налити на сковорідку трохи оцту, додати в неї ж кілька ложок лимонної кислоти і поставити сковорідку на вогонь. Нагар буде відділятися від поверхні при сильному нагріванні і кипінні. Через пару хвилин після закипання, потрібно вимкнути вогонь. Як вода трохи охолоне, щоб не обпектися, можна відмити сковорідку за допомогою жорсткого боку щітки для миття посуду.

Як очистити чавунні сковорідки

Це старовинні, надійні, перевірені часом і нашими батьками сковорідки і каструлі. У дитинстві такі каструлі ще називали: чавунець, чавунці. У них запікали м'ясо в духовці, виходило дуже смачно, так по-домашньому. При нагріванні вони не виділяють ніяких шкідливих речовин в їжу, тому вважаються екологічними. Просто періодично їх потрібно підтримувати в чистоті, видаляючи пригорілий до дна жир і нагар.

Можна очищати чавунні сковорідки за допомогою соди, оцту і лимонної кислоти способами, що описані вище для очищення сталевих сковорідок.

Як очистити сковороду від багаторічного нагару

Гарний спосіб очищення багаторічного нагару, пригорілого жиру з чавунних сковорідок такий: слід насипати товстий шар звичайної кухонної солі на дно, потім залити все харчовим оцтом і залишити її в такому стані на 15 хвилин. Після цього потрібно поставити посуд на вогонь, довести до кипіння і всипати туди ж склянку харчової соди. Хвилин через 5 можна вимкнути плиту. Тепер потрібно сковороду сполоснути під холодною водою і потім промити її стандартним способом.

Корисна порада: добре очищений посуд перед приготуванням їжі слід добре прожарити на вогні, інакше їжа буде сильно пригоряти до дна.

Як очистити керамічну сковороду

Керамічні або глиняні сковорідки і каструлі, як в цілому й посуд з керамічним покриттям стає з кожним роком все популярнішим. Однак, в догляді за собою такий посуд вимагає особливої ​​дбайливості і акуратності. Абразивними засобами і щітками чистити такі поверхні не можна, тому що можна пошкодити (подряпати) тонкий верхній шар, через що їжа при приготуванні пригоратиме до дна. Для керамічних сковорідок фахівці рекомендують купувати спеціальні засоби для очищення поверхні, або очищати традиційними миючими засобами для миття посуду, але максимально дбайливо і акуратно щоб не пошкодити поверхню кераміки і її структуру.

Пам'ятайте, що потрапляння нагару в їжу шкідливо для здоров'я, тому підтримуйте сковорідки в чистоті, періодично очищаючи їх від шару нагару на дні.

Будьте здорові! І нехай ваші каструлі і сковорідки виблискують чистотою!

Категорія: Цікаве Для Господині | Переглядів: 211 | Додав: Koolinar_net | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
  
Корисний Сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт