Курка в медово-гірчичному соусі - 26 Лютого 2017 - Кулінарні рецепти
П`ятниця, 26.04.2024, 20:52
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2017 » Лютий » 26 » Курка в медово-гірчичному соусі
14:35
Курка в медово-гірчичному соусі
 Перш ніж приступити до приготування курки в медово-гірчичному соусі, нагадаємо про основні переваги курячого м’яса:
високий вміст білка;
легка засвоюваність;
низький рівень холестерину;
вміст повного комплексу вітамінів групи В, а також вітамінів А, С, РР, Е;
високий рівень корисних мікроелементів: магнію, цинку, фосфору, заліза;
низький вміст калорій;
використовується в лікуванні поліартриту, діабету, захворювань серця.
Як вибрати курку для запікання в духовці
У пошуку курки для приготування нашої страви ідемо на ринок.
Щоб вибір був вдалим, скористаємося наступними порадами:
свіже м’ясо має солодкий запах;
вага птиці не повинна перевищувати півтора кілограма;
м’ясо має бути охолодженим, а не замороженим;
вік курки не повинен перевищувати одного року.
Гірчиця і мед: що ми про них знаємо
Перш ніж розкрити секрети приготування курки в гірчично-медовому соусі, поговоримо про головні інгредієнти цієї страви, які надають страві особливого шарму – гірчиці і меду. Гірчиця була популярна ще за часів Стародавнього Риму і Греції. Тоді її зерна несли в жертву богам. Простим людям вона стала доступна в дев’ятому столітті нашої ери у Франції.
Саме ця країна збагатила кулінарний світ багатьма сортами гірчиці. Вона була на столі королів і жебраків
В наш час гірчиця використовується як приправа до рибних, м’ясних і овочевих страв, тонко розкриваючи їх смак. Вона запобігає пересушуванню м’яса і надає страві незрівнянний аромат. Слід зазначити також, що ця приправа дуже корисна для нашого організму.
До її складу входять:
білки;
вуглеводи;
вітаміни В, А, D, Е;
мікро- і макроелементи: калій, цинк, магній, залізо, кальцій, натрій та інші.
Разом з тим від вживання гірчиці слід відмовитися людям, які мають такі проблеми:
захворювання серця;
гіпертонія;
захворювання нирок;
виразка шлунка.
У наших рецептах гірчичного соусу для курки ми будемо використовувати і гірчичний порошок, і зернисту гірчицю.
Тепер поговоримо про мед, який найчастіше використовується в кулінарії для приготування м’ясних страв. Цей корисний продукт зменшує утворення канцерогенів, що виникають під впливом високої температури, коли м’ясо починає підгоряти.
Вчені університету у  штаті Мічиган заявили, що витримка м’яса протягом чотирьох годин у 30 %  медовому маринаді сприяє зменшенню утворення канцерогенів завдяки антиоксидантам меду. Про користь меду можна говорити годинами. Японські лікарі-дієтологи вважають, що цей продукт найкорисніший серед усіх натуральних.
У своєму складі він містить такі корисні речовини:
вітаміни В1, В2, В6, С та інші;
мінерали: магній, залізо, калій, натрій, кальцій, хлор та сірку.
Мед утримує в організмі кальцій, підтримує імунну систему людини, покращує процес травлення. Найбільш корисним є свіжий мед, бо після року зберігання він починає втрачати свої лікувальні властивості
Категорія: Закуски | Переглядів: 409 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Наше опитування
  
Сподобався сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт