|
П`ятниця, 26.04.2024, 20:52 Вітаю Вас Гість
Головна » 2017 » Лютий » 26 » Курка в медово-гірчичному соусі
14:35 Курка в медово-гірчичному соусі |
Перш ніж приступити до приготування курки в медово-гірчичному соусі, нагадаємо про основні переваги курячого м’яса: високий вміст білка; легка засвоюваність; низький рівень холестерину; вміст повного комплексу вітамінів групи В, а також вітамінів А, С, РР, Е; високий рівень корисних мікроелементів: магнію, цинку, фосфору, заліза; низький вміст калорій; використовується в лікуванні поліартриту, діабету, захворювань серця. Як вибрати курку для запікання в духовці У пошуку курки для приготування нашої страви ідемо на ринок. Щоб вибір був вдалим, скористаємося наступними порадами: свіже м’ясо має солодкий запах; вага птиці не повинна перевищувати півтора кілограма; м’ясо має бути охолодженим, а не замороженим; вік курки не повинен перевищувати одного року. Гірчиця і мед: що ми про них знаємо Перш ніж розкрити секрети приготування курки в гірчично-медовому соусі, поговоримо про головні інгредієнти цієї страви, які надають страві особливого шарму – гірчиці і меду. Гірчиця була популярна ще за часів Стародавнього Риму і Греції. Тоді її зерна несли в жертву богам. Простим людям вона стала доступна в дев’ятому столітті нашої ери у Франції. Саме ця країна збагатила кулінарний світ багатьма сортами гірчиці. Вона була на столі королів і жебраків В наш час гірчиця використовується як приправа до рибних, м’ясних і овочевих страв, тонко розкриваючи їх смак. Вона запобігає пересушуванню м’яса і надає страві незрівнянний аромат. Слід зазначити також, що ця приправа дуже корисна для нашого організму. До її складу входять: білки; вуглеводи; вітаміни В, А, D, Е; мікро- і макроелементи: калій, цинк, магній, залізо, кальцій, натрій та інші. Разом з тим від вживання гірчиці слід відмовитися людям, які мають такі проблеми: захворювання серця; гіпертонія; захворювання нирок; виразка шлунка. У наших рецептах гірчичного соусу для курки ми будемо використовувати і гірчичний порошок, і зернисту гірчицю. Тепер поговоримо про мед, який найчастіше використовується в кулінарії для приготування м’ясних страв. Цей корисний продукт зменшує утворення канцерогенів, що виникають під впливом високої температури, коли м’ясо починає підгоряти. Вчені університету у штаті Мічиган заявили, що витримка м’яса протягом чотирьох годин у 30 % медовому маринаді сприяє зменшенню утворення канцерогенів завдяки антиоксидантам меду. Про користь меду можна говорити годинами. Японські лікарі-дієтологи вважають, що цей продукт найкорисніший серед усіх натуральних. У своєму складі він містить такі корисні речовини: вітаміни В1, В2, В6, С та інші; мінерали: магній, залізо, калій, натрій, кальцій, хлор та сірку. Мед утримує в організмі кальцій, підтримує імунну систему людини, покращує процес травлення. Найбільш корисним є свіжий мед, бо після року зберігання він починає втрачати свої лікувальні властивості
|
Категорія: Закуски |
Переглядів: 409 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 4.0/1 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|