Інгрідієнти:
Качка - 2 кг
Апельсини - 1,5 шт.
Спеції для качки - 1 ч. л.
Для маринаду
Лимон - 1,5 шт.
Соус соєвий - 80 мл
Майонез - 1 ст. л.
Мед - 3 ст. л.
Імбир мелений - 1 ч. л.
Часник - 3 зубчики
Приготування маринаду. З лимона вичавити сік. Додати імбир, мед та соєвий соус, перемішати.
Нагріти суміш у мікрохвильовій печі до розчинення меду. Додати подрібнений часник і майонез. Добре перемішати й дати настоятися 30-40 хвилин.
Качку обмазати маринадом. Розмістити у рукав для запікання, зав'язати пакет тільки з одного боку й залишити маринуватися на 4-6 годин у холодильнику. Під час маринування перевертати і струшувати качку кілька разів.
Дістати качку з пакета, відрізати суглоб біля крил. Посипати птицю спеціями. Фарширувати шматочками апельсинів.
Знову помістити в пакет, зав'язати з двох боків ниткою. Зробити кілька проколів у пакеті голкою.
Запікати качку в духовці при 180°С протягом 1 год і 50 хвилин. На кожен кілограм птиці потрібно 1 годину запікання. Потім розрізати пакет і запікати ще 10 хвилин.