Як приготувати спаржу, щоб сподобалося дітям - 26 Лютого 2017 - Кулінарні рецепти
П`ятниця, 26.04.2024, 13:33
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2017 » Лютий » 26 » Як приготувати спаржу, щоб сподобалося дітям
14:13
Як приготувати спаржу, щоб сподобалося дітям
 
Рослинна їжа являє собою джерело складних вуглеводів, вітамінів і відсутніх мінеральних речовин, які неможливо отримати з інших джерел. Спаржа по праву посідає одну з лідируючих позицій у розряді найбільш корисних для людини рослин, що вживаються в їжу в усьому світі.
Проте смак спаржі не завжди радує. Він досить прісний, і мало хто може придумати, як приготувати спаржу так, щоб вона радувала не тільки тіло, а й душу.
На щастя, у світі є величезна кількість рецептів, які дозволяють знайти найвигідніші поєднання для того чи іншого інгредієнта. Спаржа - також не виняток.

Просто і швидко: овочеве рагу

Людина, яка вперше спробувала спаржу, навряд чи змогла оцінити її смак гідно - якщо, звичайно, не була дуже зголоднілою в момент дегустації. Смак цієї рослини майже нічим не примітний - приємний, але в ньому немає нічого особливого. Саме цей недолік перетворюється на перевагу, коли мова заходить про використання спаржі як одного з допоміжних інгредієнтів складної страви.

Першими прийшли до висновку, як приготувати спаржу найкраще, вегетаріанці. Перший рецепт, в якому вона додається у звичайне овочеве рагу, відноситься саме до вегетаріанської кухні. Пріснуватий смак цього овоча у поєднанні з іншими інгредієнтами раптово розкривається і стає значно багатшим, при цьому лише відтіняючи, але не затьмарюючи смак самої страви.

Ця властивість спаржі дозволяє чудово компілювати її з картоплею, буряком, морквою, грибами, зеленим горошком, цвітною капустою, броколі і багатьма іншими овочами, придатними для тушкування. Овочеве рагу, у яке додається спаржа, стає невимовно смачнішим і перетворюється на справжній делікатес.

Страва для мисливців

Одними овочами ситий не будеш - вегетаріанців у сучасному світі не так вже й багато. Відмовляти собі в тваринному білку анітрохи не корисно - тому м'ясні страви ніколи не втрачали своєї актуальності.

На поширену думку, спаржа дуже погано поєднується з м'ясом. Свинина і баранина занадто жирні, а яловичина погано поєднується з нею за смаком. Кухарі знайшли вихід із цього положення, використовуючи спаржу в якості одного з інгредієнтів для пирогів і запіканок із м'ясом птиці.

Хоч спаржа на перший погляд здається досить сухою, при готуванні (особливо - при тушкуванні і запіканні) з неї виділяється достатньо велика кількість вологи. Цієї рідини цілком вистачає, щоб наситити не те що біле куряче м'ясо, а й дику качку чи гуску, м'ясо яких значно сухіше і більш жорстке.
Категорія: Для Дітей | Переглядів: 455 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Наше опитування
  
Сподобався сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт