|
П`ятниця, 31.01.2025, 02:17 Вітаю Вас Гість
Головна » 2020 » Грудень » 20 » Домашнє вино зі свіжих і сушених яблук
12:28 Домашнє вино зі свіжих і сушених яблук |
Інгредієнти:
Свіжі плоди – 1 кг
Сушені яблука – 100 г
Вода – 800 мл
На літр готового сусла:
Цукор – 200 гр.
Дріжджова закваска – 300 гр. на літр сусла.
Спирт (горілка) – 300 мл
Для простоти підрахунків, рецепт дається на 1 кг. свіжих фруктів, інші інгредієнти розраховуються на цю кількість. Насправді, щоб поставити вино, яблук буде потрібно набагато більше. Частина компонентів вважається за обсягом готового сусла, отриманого після зброджування.
Приготування:
Обітріть плоди, видаляючи бруд, розріжте, приберіть насінну частину, наріжте шматочками.
Підігрійте воду до 60 С, влийте в яблучну нарізку. Накрийте легкою тканиною, залиште на 2-3 дні в теплі.
По закінченні заданого часу відіжміть макуха, слив отриманий настій посуд для зброджування.
Зігрійте 200 мл теплої води, змішайте з 100 гр. винних дріжджів. Цю закваску, коли в ній з’являться бульбашки, перелийте в настій. Засипте слідом цукор, закрийте гідрозатворів або натягніть рукавичку.
Поставте в тепло, щоб почалося бродіння. Триває він в середньому 21-35 днів. Про те, що процес закінчився, вам підкаже відсутність бульбашок газу.
Акуратно злийте нектар з залишку, осад викиньте. Влийте спирт, помістіть вино в холодне приміщення на 2 тижні.
Міцність напою можна відрегулювати, замінивши спирт горілкою або затока меншу його кількість.
Готовий напій перелийте в невеликі пляшки, щільно укупорьте. Зберігайте на холоді, температура в погребі повинна бути не більше 16 С.
|
Категорія: Напої |
Переглядів: 231 |
Додав: Koolinar_net
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 5 Гостей: 5 Користувачів: 0 |
|
|
|