"Циганська дорога" - пляцок - 25 Лютого 2017 - Кулінарні рецепти
Четвер, 25.04.2024, 07:37
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2017 » Лютий » 25 » "Циганська дорога" - пляцок
15:18
"Циганська дорога" - пляцок
 
[color=green]Перелік продуктів:
 для тіста:
- яйця: 5;
- цукор: 100 г;
- ванільна есенція;
- борошно: 120 г;
- олія: 100 г;
- розпушувач тіста: 2 ч.л.;
- шафран: 1 г;
- какао: 15 мл. (або 1 десертна ложка);
- мак: 1 ст.л.;
- кисіль полуничний: 1 ст.л.
ДЛЯ КРЕМОВОЇ  НАЧИНКИ МОЖНА ВЗЯТИ ОДИН З ВАРІАНТІВ КРЕМУ - ЯГІДНИЙ АБО ГАЛЯРЕТКОВИЙ
для крему ягідного:
- сир кисломолочний: 200 г;
- сметани: 400 г;
- цукор: 200 г;
- банан: 1;
- ягоди: чорниця, полуниця по 200 г (можна морожені);
- есенція помаранчева;
- желатин: 25 г; 
- вода: 100 г.
для крему галяреткового:
- сир вершковий: 250 г;
- сметани: 250 г;
- цукор: 100 г;
- галяретка (желе різних кольорів): 4 пачки;
- желатин: 25 г;
- есенція помаранчева
[/color];
- вода: 100 г.
Приготування:
І) білкову масу: 
1. Білки відділити від жовтків. Білки збити у міцну піну, поступово додаючи цукор.
2. До збитої маси, додаємо розпушувач тіста, олію, ванільну есенцію.
 
3. Ділимо масу на 2-ві частини до однієї додаємо 5 жовтків, збиваємо, іншу частину залишаємо без змін.
4. Жовткову частину ділимо на дві частини:
до першої,  для підсилені кольору додаємо розведений з водою шафран+одну з верхом столову ложку  борошна. 
до другої  даємо - какао + одну столову ложку борошна.
5. Білкову частину також ділимо на дві частини:
до першої 1 столову ложку киселю + одну  столову ложку  борошна. 
до другої додаємо 1 столову ложку маку + одну з верхом столову ложку  борошна. 
4. Випікати у квадратній формі розміром 23х23 см., або у круглій діаметром 25 см.  (якщо форма покрита антипригаром, пергамент стелити не потрібно). У форму вистелену пергаментом викладаємо кожного виду тіста по 2 ст.л.  одне на друге. Розтікаючись тісто утворює цікаві круги. Проводимо по тісту тонкою паличкою у кількох місцях роблячи розводи. 
5. Випікати пляцок у розігрітій до 180 С. Спочатку пекти 10 хв. при температурі 180 градусів, потім при температурі 160 градусів 35 хвилин. 
6. Спечений корж охолодити і розрізати горизонтально на 2 частини.
ДЛЯ КРЕМОВОЇ  НАЧИНКИ МОЖНА ВЗЯТИ ОДИН З ВАРІАНТІВ КРЕМУ - ЯГІДНИЙ АБО ГАЛЯРЕТКОВИЙ
ІІ) крем ягідний:
1. Розводимо 25 гр. желатину у 100 гр. кип'яченої води (у кип'ятку). 
2. Перетерти сир з бананом, додати цукор, есенцію, сметану розведений желатин все збити міксером. 
ІІІ) оформляємо І варіант з ягідним кремом:
1. Одну частину різаного  коржа викласти у форму в якій він випікався.
2. На корж вилити сиркову масу (невелику частину крему відкласти).
3. В сирковий крем помістити ягоди зверху викласти іншу частину коржа.
4. На корж вилити іншу частину крему, зверху викласти ягоди, полити соком з ягід.
5.Ставимо пляцок в холодильник на 12 годин щоб сирний крем застиг.
ІV) крем галяретковий (желейний):
1. Кожну з чотирьох пачок желе розводимо в 250 гр. кип'яченої води (у кип'ятку).  Коли охолоне ставимо в холодильник.
2. Розводимо 25 гр. желатину у 100 гр. кип'яченої води (у кип'ятку). 
3. Перетертий сир, цукор, помаранчеву есенцію, сметану добре вимішуємо додаємо розведений желатин, збиваємо міксером. 
4. Застигле желе порізати кубиками. 
5.У сиркову масу додаємо різаний кольоровий желатин.
V) оформляємо ІІ варіант з галяретковим кремом::
1. Одну частину різаного  коржа викласти у форму в якій він випікався.
2. На корж викласти желейний крем зверху викласти іншу частину коржа.
3.Ставимо пляцок в холодильник на 12 годин щоб желейний сирний крем застиг.
 Вага готового пляцка: 1 кг. 900 гр.
Категорія: Солодке | Переглядів: 923 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Наше опитування
  
Що ви шукали на сайті ?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт