|
Четвер, 21.11.2024, 13:53 Вітаю Вас Гість
Головна » 2019 » Травень » 5 » Як спекти паску — рецепти до Великодня
16:31 Як спекти паску — рецепти до Великодня |
Класичний рецепт приготування паски Складові: молоко — 500 мл; сухі дріжджі — 11 г. або сирі дріжджі — 50-60 г.; борошно — 1-1,3 кг; курячі яйця — 6 штук; вершкове масло / маргарин — 200 г.; цукор — 250-300 г.; родзинки — 300 г.; ванільний цукор — 1 ч. л. Для глазурі: 2 яєчних білка; цукор — 100 г.; кондитерська крихта / цукати / родзинки. Молоко злегка підігріваємо (воно повинно бути трохи теплим) і розчиняємо в ньому дріжджі, потім додаємо 500 г. борошна, ретельно розмішуємо і ставимо в тепле місце. Наприклад, в миску можна набрати теплої води, помістити в неї ємність з тістом і накрити рушником. Через 30 хвилин опара повинна збільшитися в 2 рази. В цей час відокремлюємо жовтки від білків, жовтки розтираємо з цукром і ванільним цукром, в білки додаємо дрібку солі, і збиваємо їх в піну. Коли опара підійде, спершу додаємо в неї жовтки з цукром, потім розм’якшене масло, слідом білки з сіллю і, нарешті, всипаємо борошно. Після кожного додавання не забуваємо ретельно перемішувати інгредієнти. Тісто потрібно ретельно замісити, воно не повинно бути занадто крутим і в той же час не повинно прилипати до рук. Ми залишаємо тісто ще на 50-60 хвилин. В цей час замочуємо родзинки. Йому слід постояти в теплій воді протягом 10-15 хвилин. Додаємо в тісто, що підійшло родзинки, перемішуємо і залишаємо його ще на деякий час. Коли тісто гарненько піднялося, можна приступати до випікання. Форму змащуємо маслом, заповнюємо тістом на 1/3 і накриваємо плівкою або рушником, проте відразу ж в духовку не ставимо — даємо тісту піднятися вже в формі.... Рецепт приготування царської паски Складові: вершки — 550 г.; живі пресовані дріжджі — 50 г. або 17 г. сухих дріжджів; пшеничне борошно — 1 200 г.; вершкове масло — 200 г.; кардамон — 10 зерняток; яєчні жовтки — 15 шт.; мускатний горіх — 1 шт. або мелений мускатний горіх — 1 ч. л .; шинкований мигдаль — 50 г.; цукати — 100 г; родзинки — 100 г; панірувальні сухарі — 2 ст. л. На невеликому вогні розігріваємо вершки, сильно гріти не варто — вони повинні бути злегка теплими. Потім розводимо дріжджі в склянці розігрітих вершків. У суміш додаємо 400 г. борошна (2,5 склянки по 250 мл), перемішуємо, залишаємо тісто в теплому місці на 30-40 хвилин. Можна помістити тісто в ємність з теплою водою, поставити на решітку в духовці, розігріту до 35 градусів, або просто залишити на столі, якщо в кухні досить тепло. Поки тісто підходить, відокремлюємо жовтки від білків, розтоплюємо масло в сотейнику і з’єднуємо жовтки з маслом. Додаємо в суміш цукор і збиваємо виделкою, віночком або міксером. В результаті суміш повинна трохи збільшитися в обсязі. Тепер займемося підготовкою прянощів, родзинок і цукатів. Ізюм заливаємо склянкою кип’яченої води і залишаємо на 5 хвилин, цукати дрібно нарізаємо, з кардамону витягаємо зернятка і розгортаємо качалкою, а мускатний горіх трем на дрібній тертці, хоча дозволяється купити мелений мускатний горіх. Нарешті, опара підійшла. Вливаємо в неї жовтки з маслом і цукром, додаємо ще 800 г. борошна, 300 г. вершків, кардамон, мускатний горіх, шинкований мигдаль, родзинки і цукати. Тепер переходимо до самого відповідального моменту — замісу тіста. Щоб майбутні паски вийшли пористими і пишними, тісто потрібно ретельно вимішувати протягом 15-20 хвилин. Гарненько вибивши тісто, залишаємо його на півтори-дві години підніматися. Потім знову вимішуємо тісто близько 5 хвилин і переходимо до випікання....
|
Категорія: Цікаві Факти про Їжу |
Переглядів: 281 |
Додав: Люба
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|