|
Четвер, 21.11.2024, 13:48 Вітаю Вас Гість
Головна » 2019 » Травень » 9 » Десерт «Сирно-апельсинове серце»
14:51 Десерт «Сирно-апельсинове серце» |
Десерт «Сирно-апельсинове серце»:
Свято закоханих дуже хочеться в цей день приготувати щось романтично-смачне.
Для приготування ніжного сирного десерту у формі серця з ароматним апельсиновим соусом нам знадобиться:
для десерту (на 2 порції)
6 г желатину
1 невеликий апельсин (50 мл соку)
200 мл вершків (будь-якої жирності, головне, щоб вони були рідкі, якщо густі, то можна розбавити їх молоком)
250 г рікотти або м'якого протертого сиру
90-100 г цукру
для соуса1 невеликий апельсин
100 мл води
5 ст. л. цукру
трохи апельсинового лікеру за смаком.
Желатин попередньо замочити в холодній воді на 10 хвилин (або виконайте інструкції до вашого желатину). З апельсина вичавити сік, взяти 50 мл соку, змішати його з цукром і нагріти (але не доводити до кипіння), помішуючи, щоб цукор розчинився. Зняти з вогню і додати туди желатин, перешкодити, щоб розчинився. Сир з'єднати з вершками і добре перемішати до отримання однорідної маси без грудочок. Додати туди ж і сік з желатином, знову розмішати і вилити у форму. Поставити форму на тарілку і прибрати в холодильник на кілька годин до застигання.
З апельсина зрізати цедру (тільки помаранчеву " частину, залишаючи білу на апельсині) і вичавити сік. У воду покласти цукор і цедру і варити на повільному вогні до отримання густого сиропу (близько 10-12 хвилин). Зняти з вогню, вийняти цедру, додати в отриманий сироп апельсиновий сік (можна не весь, до потрібної густоти) і за смаком трохи апельсинового лікеру. Перемішати і остудити.
Дістати десерт з холодильника і обережно звільнити його бічні сторони, підрізаючи або розриваючи краю форми. Десерт дуже ніжний, тому робити все треба не поспішаючи. Потім перевернути десерт на тарілку і так само обережно зняти з нього нижню частину форми.
При подачі прикрасити збитими вершками і апельсиновим соусом.
|
Категорія: Солодке |
Переглядів: 329 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 5.0/2 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|