Список інгредієнтів:фундук - 45 г
цукор - 45 г
темний шоколад - 200 г
вершкове масло - 30 г
вершки 20% - 70 мл
білий шоколад - 70 г
Спосіб приготування
Цукерки« Праліне »
Спочатку приготуємо праліне-пудру. Цукор висипати на суху сковороду. Поставити на середній вогонь. Потрібно постійно помішувати його.
Цукерки« Праліне »
Коли цукор наполовину розтане, всипати в нього горіхи. Масу потрібно постійно заважати, при необхідності піднімати над вогнем.
Цукерки« Праліне »
Коли маса придбає необхідний колір, потрібно вилити її на папір для випічки. Розрівняти ложкою.
Цукерки« Праліне »
Коли карамель застигне, поламайте її на шматочки. Накрийте папером і розбийте шматочки на потрібну вам крихту. Можна подрібнити в більш дрібну крихту з допомогою блендера, але врахуйте, що карамель дряпає стінки чаші.
Цукерки« Праліне »
100 г темного шоколаду (у мене була плитка шоколаду з подрібненим фундуком) і вершкове масло розтопити на водяній бані.
Цукерки« Праліне »
Додати вершки ...
Цукерки« Праліне »
... перемішати і дати охолонути протягом 1 години.
Цукерки« Праліне »
Потім змішати з праліне пудрою.
Цукерки« Праліне »
Розтопити на водяній бані ще плитку чорного шоколаду. Змастити шоколадом силіконової пензликом силіконові форми для цукерок. Залиште в мисці трохи шоколаду на денця цукерок. Поставити формочки в холодильник, щоб шоколад застиг.
Цукерки« Праліне »
Дістати форми і заповнити їх начинкою-праліне.
Цукерки« Праліне »
Покрити денце шоколадом. Якщо шоколад застиг, попередньо знову його розтопіть. Дайте шоколадним денце застигнути і виймайте цукерки з форм. Зробити це дуже легко.
Цукерки« Праліне »
Розтопіть білий шоколад, помістіть його в кондитерський мішок і нанесіть білим шоколадом візерунок на готових цукерках.
Цукерки« Праліне »
У мене залишилася начинка і білий шоколад і я зробила ще 5 цукерок з білого шоколаду. Не знаю чому, але білий шоколад гірше наноситься на форми, стікає зі стінок ..
Цукерки« Праліне »
Всього в мене вийшло 15 цукерок.
Цукерки« Праліне »
Як і будь-яке домашнє ласощі, такі цукерки дуже смачні. Начинка не твердая з карамельно-горіховим смаком.
Цукерки« Праліне »
Скажу вам чесно, готувати такі цукерки дуже приємно! По всій видимості, робота з шоколадом вже сама по собі покращує настрій. Тим більше, що завжди є можливість відправити трохи робочого матеріалу в рот ...))))
Смачного!