Продукти: 100 г маку (заздалегідь замоченого і збитого в блендері), 300 г муки, 80 г дрібного цукру, 100 г кураги, 1 ст. ложка розм’якшеного вершкового масла, 3 ст. ложки меду, 4шт. кардамона, 2 яйця, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка кориці, цукрова пудра.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Збити масло з цукром, ввести яйця, додати 2 ст. ложки муки і розпушувач. Потім додати мед, зернятка кардамона, ввести муку, що залишилася, додати мак і нарізану шматочками курагу. Вимісити тісто до однорідного стану. Змастити невеликі форми для кексів вершковим маслом, викласти тісто у форми і залишити на 1 годину в теплому місці. Випікати 30-40 хвилин, потім присипати цукровою пудрою.