стакана квасолі, 1 кисле яблуко, 2-3 помідори, 2 ст.ложки вершкового масла, 1 цибулина, морква, 1 корінь петрушки, лавровий лист, сіль, перець - на смак.
Варимо і проціджуємо бульйон. Гасимо нарізаний соломкою буряк. Обсмажуємо з луком петрушку і моркву. Окремо варимо до готовності квасолю. У киплячий бульйон кладемо нарізану картоплю і варимо до готовності і додаємо капусту. Потім додаємо нарізані кубиками і обсмажені кабачки, яблука і свіжі помідори, зварену квасолю, тушкований буряк, обсмажений з луком петрушку і моркву.
Додаємо лавровий лист, запашний перець, сіль і варимо до готовності.
При подачі на стіл в борщ кладуть м’ясо, сметану, зелень.