Продукти:
- філе кальмара - 200г
- вода - 1-1.5л
- буряк - 3-4 шт.
- морква - 1 шт.
- огірки свіжі - 2 шт.
- оцет 3%-ный- 2-3 ст. л
- яйце (варене) - 2 шт.
- зелений лук (дрібно нарізаний)
- 2/3 стакана
- сметана - 1/2 стакана
- зелень - 1 пучок
- сіль
- цукор
- спеції - на смак.
Філе припущенних кальмарів нарізують соломкою.
Буряк і моркву нарізують соломкою і окремо припускають до готовності (буряк - з додаванням оцету). Овочі сполучають, заливають кип’яченою водою, додають сіль, цукор, а якщо потрібний для доведення до смаку, то небагато лимонної кислоти, доводять до кипіння і охолоджують.
При подачі на стіл в супову тарілку кладуть нерибні продукти морить, нарізані соломкою огірки, зелений лук, рубані яйця, наливають холодний борщ, кладуть сметану і посипають борщ дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки.