Продукти:
5-6 картоплин, 2 яйця, 1 ст ложка вершкового масла, панірувальні сухарі, рослинна олія без запаху для фритюру, мука, сіль
Начинки:
2 варених яйця, 1 цибулина, сіль
2 варених яйця, зелена цибуля, сіль
1 сире яйце, капуста (краще квашена)
2 варених яйця, 150гр сушених грибів, сіль
200гр фаршу, 1 цибулина, сіль, перець
У картопляне пюре, що остигнуло, вмішати 1 сире яйце і растопленоє вершкове масло; добре вимісити. Набрати в столову ложку пюре, умочити однією стороною в муку і покласти цією стороною на долоню.
Розрівняти в коржик, покласти начинку. З’єднати краї так, щоб вийшла кулька.
Ще раз обваляти в муці, потім умочити кульки в збите яйце і обсипать панірувальними сухарями.
Обсмажити в рослиннійолії.
Начинки:
Цибулю дрібно порізати і обсмажити. Остудити і змішати з натертими яйцями.
Зелену цибулю порізати і обсмажити до м’якості. Остудити і змішати з натертими яйцями.
Капусту потушкувати і перед закінченням вмішати сире яйце.
Сушені гриби замочити, а потім відварити до готовності. Пропустити через м’ясорубку разом з яйцями.
Цибулю дрібно порізати і обсмажити. Покласти фарш і смажити до готовності.