Торт з сиром і білим шоколадом - 10 Липня 2008 - Кулінарні рецепти
Середа, 24.04.2024, 21:07
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2008 » Липень » 10 » Торт з сиром і білим шоколадом
20:30
Торт з сиром і білим шоколадом
 

Торт з сиром і білим шоколадом

Продукти:
2 яйця, 1/3 стакана цукру, 1/3 ч ложки солі, 1 ч ложка розпушувача, 0,5 стакана муки, 600г сиру, 500г густих вершків (30~35%), 300г білого шоколаду, 10г желатину

Яйця збити з цукром і сіллю в піну. Вмішати муку і розпушувач.
Якщо робити білий корж, то він зливатиметься за кольором з сирним шаром.
Тому за бажання тісто можна підфарбувати - додати столову ложку какао, або розтоплений чорний шоколад, або тертий чорний шоколад (20~25г).
На дно форми d=24см покласти кружок паперу.
Вилити тісто і запікати в розігрітій до t=200~220°c духовці до готовності (20~30 хвилин).
1/3 вершків налити в маленьку каструльку, покласти туди ж поламаний шоколад. Поставити на вогонь і довести до повного розчинення шоколаду.
Желатин замочити в 1/4 стакана води. Коли він стане прозорим (приблизно через 10 хвилин), ємність з желатином поставити в миску з кип’ятком.
Помішувати до повного розчинення желатину.
Сир збити з розтопленим шоколадом (шоколад можна не остуджувати).
Прямо під лопаті міксера влити желатин.
У окремому посуді збити вершки, що залишилися, в піну.
Акуратно ложкою підмісити вершки в сирну масу.
Спробувати.
Якщо маса дуже солодка, додати на смак лимонний сік.
Корж, що остигнув, розрізати навпіл.
Одну частину (верхню, скориночкою вниз) покласти в ту ж форму, в якій випікався бісквіт. На дно форми бажано покласти паперовий кружок.
На корж вилити 3/4 об’єму сирної маси.
Накрити другим коржем і зверху рівномірно розподілити сирну суміш, що залишилася.
Прибрати в холодильник до повного застигання сирної частини. Бажано залишити торт в холодильнику на ніч.
Готовий торт вийняти з форми.
Якщо форма не роз’ємна, то провести ножем по стінках форми; зверху на торт покласти п/е плівку, а на неї руку або тарілку. Перевернути торт і зняти з нього форму. Накрити торт блюдом, перевернути і прибрати плівку.
Прикрасити шоколадом.
До подачі на стіл зберігати торт в холодильнику.

Переглядів: 1817 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
  
Сподобався сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт