Продукти:
2 яйця, 1/3 стакана цукру, 1/3 ч ложки солі, 1 ч ложка розпушувача, 0,5 стакана муки, 600г сиру, 500г густих вершків (30~35%), 300г білого шоколаду, 10г желатину
Яйця збити з цукром і сіллю в піну. Вмішати муку і розпушувач.
Якщо робити білий корж, то він зливатиметься за кольором з сирним шаром.
Тому за бажання тісто можна підфарбувати - додати столову ложку какао, або розтоплений чорний шоколад, або тертий чорний шоколад (20~25г).
На дно форми d=24см покласти кружок паперу.
Вилити тісто і запікати в розігрітій до t=200~220°c духовці до готовності (20~30 хвилин).
1/3 вершків налити в маленьку каструльку, покласти туди ж поламаний шоколад. Поставити на вогонь і довести до повного розчинення шоколаду.
Желатин замочити в 1/4 стакана води. Коли він стане прозорим (приблизно через 10 хвилин), ємність з желатином поставити в миску з кип’ятком.
Помішувати до повного розчинення желатину.
Сир збити з розтопленим шоколадом (шоколад можна не остуджувати).
Прямо під лопаті міксера влити желатин.
У окремому посуді збити вершки, що залишилися, в піну.
Акуратно ложкою підмісити вершки в сирну масу.
Спробувати.
Якщо маса дуже солодка, додати на смак лимонний сік.
Корж, що остигнув, розрізати навпіл.
Одну частину (верхню, скориночкою вниз) покласти в ту ж форму, в якій випікався бісквіт. На дно форми бажано покласти паперовий кружок.
На корж вилити 3/4 об’єму сирної маси.
Накрити другим коржем і зверху рівномірно розподілити сирну суміш, що залишилася.
Прибрати в холодильник до повного застигання сирної частини. Бажано залишити торт в холодильнику на ніч.
Готовий торт вийняти з форми.
Якщо форма не роз’ємна, то провести ножем по стінках форми; зверху на торт покласти п/е плівку, а на неї руку або тарілку. Перевернути торт і зняти з нього форму. Накрити торт блюдом, перевернути і прибрати плівку.
Прикрасити шоколадом.
До подачі на стіл зберігати торт в холодильнику.