Продукти:
желатин - 30-40 г
сметана - 0,5 літра
цукор - 1 стакан
ванільний цукор - 2 ст. ложки
апельсиновий сироп і сироп з ківі - по 2-3 ст. ложки (на смак)
Желатин замочити в 1,5 стакана холодної води і залишити на 1-2 години до набухання.
Набряклий желатин на маленькому вогні довести до кипіння, але не кип’ятити (потрібно, щоб желатин повністю розчинився).
Желатиновий розчин розділити на 3 частини.
Одну частину желатину відлити в миску і відставити убік.
Що залишилися 2 частини желатину розлити в окремі миски, додати по 0,5 стакана води в кожну частину і одну частину підфарбувати апельсиновим сиропом, а іншу частину підфарбувати сиропом з ківі і небагато підсолодити цукровою пудрою.
Желатин оранжевого кольору вилити в плоску тарілку, завтовшки 0,5-0,7см.
Також в іншу плоску тарілку вилити желатин зеленого кольору.
Поставити обидві тарілки в прохолодне місце на 15-20 хвилин до повного застигання.
Потім ножем, змоченим в гарячій воді розрізати застигле желе на ромби або інші фігурки.
Можна використати цукати, свіжі фрукти (бажано різного кольору).
Сметану збити з цукром і ванільним цукром, додати що залишилася одну з 3 частин желатинового розчину і добре розмішати.
У сметанну масу додати різноколірні ромби і перемішати, щоб фігурки рівномірно розподілилися.
У підготовлені форми розкласти сметанну масу і поставити в холодильник до повного застигання.
Якщо ємкість не дуже висока, то готове желе можна опустити на декілька секунд в гарячу воду, а потім перевернути на тарілку або ж просто їсти ложечкою з креманки.