|
П`ятниця, 26.04.2024, 14:13 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 15 » Желейний торт без випічки з лаймовим смаком
20:37 Желейний торт без випічки з лаймовим смаком |
Складові:
- сир (або вершковий сир) 150 г
- цукор 120 г
- лайм (або лимон) 1 шт.
- печиво (подібне «Ювілейному») 200 г
- сметана 500 г
- масло вершкове 100 г
- желе «Ківі» зеленого кольору 1 пакет
- м'ята 1 гілочка (можна не додавати)
- желатин 1 пакетик (10 г)
- ванільний цукор 1 пакетик (10 г)
Приготування
Почніть готувати торт з основи. Для цього в комбайні або блендері в крихту подрібніть печиво. Якщо побутової техніки під рукою немає, візьміть качалку, загорніть печиво в пакет і розкачайте качалкою.
Вершкове масло бажано заздалегідь потримати в теплі, щоб воно стало м'яким. Якщо ви не встигли або забули це зробити, підтопити масло в мікрохвильовці або на водяній бані.
Висипаєте в миску крихти печива і масло, гарненько перемішуєте. Після берете роз'ємну форму для торта, класичний варіант - 22 см в діаметрі. Дно форми застеляєте пергаментним папером і викладаєте отримане тісто з крихт на дно форми, рівно розподіляючи і утрамбовуючи.
Тепер відправляєте тісто на півгодини в холодильник і приступаєте до основної частини торта - желейного крему. Заливаєте желатин водою (100 мл) і залишаєте гранули набухати на 10 хвилин (або за рекомендацією виробника, зазначеної на упаковці). Після чого ставите на маленький вогонь желатин і підігріваєте максимум до 50 градусів - кип'ятити ні в якому разі не можна! Не забувайте помішувати рідину до повного розчинення желатину. Остудіть.
Сир попередньо протираєте через сито, щоб вийшла не зерниста, а гладка консистенція, додаєте цукор, сметану і ванільний цукор. Берете лайм, з двох країв зрізаєте приблизно по 1/4 його частині і вичавлюєте сік (повинно вийти 2 ст. Л.). Середня частина, що залишилася лайма придасться для прикраси.
Збиваєте все до моменту розчинення цукру. Збивати бажано в глибокій посуді. Після чого повільною цівкою у збиту масу вливаєте желатин, продовжуючи збивати. Виливаєте отриманий крем у форму на шар печива і знову ставите торт в холодильник на годину або дві.
Берете желе «Ківі» і готуєте по інструкції на упаковці, при цьому кількість води зменшуєте на 100 мл. Даєте желе можливість охолонути, дістаєте торт і на застиглий сирно-сметанний шар наливаєте желе «Ківі». Після чого ставите готовий торт в холодильник ще на 4-5 годин, щоб всі верстви повністю застигли.
Перед подачею на стіл не забудьте дістати торт з форми. Залишилося прикрасити желейний торт з лаймом, для цього можна зробити завитки з тонко нарізаних кружалець лайма і покласти листочки м'яти.
Нам дуже сподобався цей рецепт, торт желейний з лай мовим смаком.
|
Категорія: Солодке |
Переглядів: 638 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 5.0/1 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|