Желейний торт без випічки з лаймовим смаком - 15 Липня 2015 - Кулінарні рецепти
П`ятниця, 26.04.2024, 14:13
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2015 » Липень » 15 » Желейний торт без випічки з лаймовим смаком
20:37
Желейний торт без випічки з лаймовим смаком
 
Складові: - сир (або вершковий сир) 150 г - цукор 120 г - лайм (або лимон) 1 шт. - печиво (подібне «Ювілейному») 200 г - сметана 500 г - масло вершкове 100 г - желе «Ківі» зеленого кольору 1 пакет - м'ята 1 гілочка (можна не додавати) - желатин 1 пакетик (10 г) - ванільний цукор 1 пакетик (10 г) Приготування Почніть готувати торт з основи. Для цього в комбайні або блендері в крихту подрібніть печиво. Якщо побутової техніки під рукою немає, візьміть качалку, загорніть печиво в пакет і розкачайте качалкою. Вершкове масло бажано заздалегідь потримати в теплі, щоб воно стало м'яким. Якщо ви не встигли або забули це зробити, підтопити масло в мікрохвильовці або на водяній бані. Висипаєте в миску крихти печива і масло, гарненько перемішуєте. Після берете роз'ємну форму для торта, класичний варіант - 22 см в діаметрі. Дно форми застеляєте пергаментним папером і викладаєте отримане тісто з крихт на дно форми, рівно розподіляючи і утрамбовуючи. Тепер відправляєте тісто на півгодини в холодильник і приступаєте до основної частини торта - желейного крему. Заливаєте желатин водою (100 мл) і залишаєте гранули набухати на 10 хвилин (або за рекомендацією виробника, зазначеної на упаковці). Після чого ставите на маленький вогонь желатин і підігріваєте максимум до 50 градусів - кип'ятити ні в якому разі не можна! Не забувайте помішувати рідину до повного розчинення желатину. Остудіть. Сир попередньо протираєте через сито, щоб вийшла не зерниста, а гладка консистенція, додаєте цукор, сметану і ванільний цукор. Берете лайм, з двох країв зрізаєте приблизно по 1/4 його частині і вичавлюєте сік (повинно вийти 2 ст. Л.). Середня частина, що залишилася лайма придасться для прикраси. Збиваєте все до моменту розчинення цукру. Збивати бажано в глибокій посуді. Після чого повільною цівкою у збиту масу вливаєте желатин, продовжуючи збивати. Виливаєте отриманий крем у форму на шар печива і знову ставите торт в холодильник на годину або дві. Берете желе «Ківі» і готуєте по інструкції на упаковці, при цьому кількість води зменшуєте на 100 мл. Даєте желе можливість охолонути, дістаєте торт і на застиглий сирно-сметанний шар наливаєте желе «Ківі». Після чого ставите готовий торт в холодильник ще на 4-5 годин, щоб всі верстви повністю застигли. Перед подачею на стіл не забудьте дістати торт з форми. Залишилося прикрасити желейний торт з лаймом, для цього можна зробити завитки з тонко нарізаних кружалець лайма і покласти листочки м'яти. Нам дуже сподобався цей рецепт, торт желейний з лай
мовим смаком.
Категорія: Солодке | Переглядів: 638 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
  
Сподобався сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт