Інгредієнти: • квасоля стручкова зелена 250 г
• масло вершкове 50 г
• сухарі мелені 150 г
• Біле вино/ лимонний сік 2 ст. ложки
• Білий мелений перець 0.5 ч. ложки
• сир твердий 50 г
• гірчиця діжонська 1 ч. ложка
• Сіль до смаку Розраховано на 2 порції
Приготування:
Отже, відрізати кінчики в квасольки, промити на друшляку, залити киплячою підсоленою водою, та варити майже до готовності. Відцідити та повернути назад на плиту, часто струшуючи, щоб трохи «просохла»(1-2хв). Додати гірчицю, перець, вино (лимонний сік).
На важкій чавунній (взагалі тенденція зараз є повертатись до старих провірених кулінарних засобів/посуду, з органічних матеріалів, н-д. Глини, дерева, чавуну. Так що робіть рейд на бабусині-дідусеві «загашники» та комірчиниНа пательні розігріти вершкове масло, кинути роздавлений часник, трохи просмажити, щоб масло увібрало аромат та вибрати часник. Додати сухарі та трохи обсмажити.
Викласти квасолю та добре перемішати. Посипати тертим сиром, перемішати та поставити під гриль на 7-10 хвилин, щоб сир розплавився та трохи зарум'янився.
Подавати гарячим з багетом та білим вином…
Смачного!