Заливні яйця - 13 Жовтня 2010 - Кулінарні рецепти
Понеділок, 10.02.2025, 18:35
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2010 » Жовтень » 13 » Заливні яйця
19:06
Заливні яйця
 
4626_51.jpg (12.09 Kb)

яйце - 6 шт.
яловичина варена - 120 гр.
бульйон м'ясний - 300 гр.
желатин - 12 гр.
журавлина - 12-18 ягід
зелень петрушки (гілочки) - для оформлення

Яйця замочуємо в теплій воді на 5–10 хвилин, потім обробляємо 2%-ним розчином питної соди і дезинфікуємо протягом 5 хвилин в 0,5%-му розчині хлораміну. Після цього добре промиваємо в чистій проточній воді.

Желатин замочуємо в шестикратній кількості холодної води і даємо набрякнути, поки крупинки не стануть прозорими. Відкидаємо на дрібне сито або марлю.

Бульйон проціджуємо, нагріваємо до 40 °С, сполучаємо з набряклим желатином, доводимо до кипіння і охолоджуємо до кімнатної температури.

У яєць обережно надколюємо нижню частину, виливаємо вміст в окремий посуд, а шкаралупу ретельно промиваємо, не порушуючи її.

Шкаралупу встановлюємо вертикально в якій-небудь ємкості, заповнюємо на чверть м'ясним желе і охолоджують.

Після того, як желе захолоне, в шкаралупу опускаємо декілька скибочок м'яса, гілочку зелені, 2–3 ягідки журавлини і повністю заливаємо м'ясним желе.

Коли желе захолоне, шкаралупу очищаємо, укладаємо желе у формі яєць на блюдо і оформляємо гілочками зелені.
Категорія: Закуски | Переглядів: 674 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
  
Корисний Сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт