яйце - 6 шт.
яловичина варена - 120 гр.
бульйон м'ясний - 300 гр.
желатин - 12 гр.
журавлина - 12-18 ягід
зелень петрушки (гілочки) - для оформлення
Яйця
замочуємо в теплій воді на 5–10 хвилин, потім обробляємо 2%-ним
розчином питної соди і дезинфікуємо протягом 5 хвилин в 0,5%-му розчині
хлораміну. Після цього добре промиваємо в чистій проточній воді.
Желатин
замочуємо в шестикратній кількості холодної води і даємо набрякнути,
поки крупинки не стануть прозорими. Відкидаємо на дрібне сито або марлю.
Бульйон
проціджуємо, нагріваємо до 40 °С, сполучаємо з набряклим желатином,
доводимо до кипіння і охолоджуємо до кімнатної температури.
У яєць обережно надколюємо нижню частину, виливаємо вміст в окремий посуд, а шкаралупу ретельно промиваємо, не порушуючи її.
Шкаралупу встановлюємо вертикально в якій-небудь ємкості, заповнюємо на чверть м'ясним желе і охолоджують.
Після
того, як желе захолоне, в шкаралупу опускаємо декілька скибочок м'яса,
гілочку зелені, 2–3 ягідки журавлини і повністю заливаємо м'ясним желе.
Коли желе захолоне, шкаралупу очищаємо, укладаємо желе у формі яєць на блюдо і оформляємо гілочками зелені.