|
П`ятниця, 26.04.2024, 03:28 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 16 » Закуска з шпрот
|
Список інгредієнтів
шпроти в олії - 1 банка
крекер солоний або хліб без кірки - 100 г
часник - 1-2 зубчики
петрушка, кріп - за смаком
лимон - 1/2 шт
масло вершкове - 100 г
яблуко - 1 шт
Спосіб приготування
Закуска з шпрот
Відкриваємо банку зі шпротами ... ну куди таких красенів raquo ;? Тільки в паштет.
Закуска з шпрот
У блендер кладемо шпроти. Я б порекомендувала без масла, але в оригінальному рецепті з маслом, і у мене вийшла рідкувато. І шматочки крекеру або хліба.
Закуска з шпрот
Часник подрібнюємо чеснокодавку, з половини лимона вичавлюємо сік, зелень ріжемо довільно. І все це теж кладемо в блендер. Подрібнюємо в однорідну масу. Пробуємо. Мені здалося така намазки не надто цікавою, і згадавши про форшмак, я додала яблуко (з вирізаною серединкою) і м'яке вершкове масло. Ось це, я скажу вам річ ??вийшла !!! Але рідкувата, через те, що я не злила масло, в якому плавали рибки, а воно, повірте мені, тут ні до чого. Масу бажано прибрати на 1 годину в холодильник. Але якщо нетерплячі гості вже стукають вилками, подаємо відразу.
Тепер питання - як подати?
Тут варіантів багато. В оригінальному рецепті були запропоновані смажені на рослинній олії грінки. Теж варіант, але! Знову масло, смажити треба ... А тут мені треба було випробувати рецепт тарталеток для Нового року. Робляться вони буквально 20 хвилин.
Розповідаю. Беремо готове листкове дріжджове тісто, трохи розгортаємо і нарізаємо на невеликі квадратики. У мисочку розбиваємо яйце. Тепер занурюємо палець в яйце і змащуємо два паралельних краю квадратика. Складаємо квадратик навпіл і виделкою з двох сторін притискаємо змащені краю. Розкриваємо як човник і ставимо на деко. Всередину насипте чисті квасоля або горох, щоб тарталетки були гарної форми. Випікати 10 хвилин при 200 градусах, потім 7 хвилин при 180. Дати охолонути, вийняти квасоля і покласти всередину начинку. Краса!
До речі. можна наліпити таких тарталеточек заздалегідь, потім заморозити в один ряд, скласти в пакет і тримати до зручного випадку. Як знадобиться, беремо НЕ размораживая, укладаємо на деко і печемо.
|
Категорія: Закуски |
Переглядів: 418 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|