200 г муки
200 г вершкового масла
100 г цукру
3 яйця
4 ст.л. маку
1 ч.л. розпушувача
150 г свіжіше або замороженої вишні без кісточок
цукрова пудра для посипання
![7675_2.jpg (46.88 Kb)](http://recepti.in.ua/uploads/images/1foto/7675_2.jpg)
Розм'якшене
вершкове масло збиваємо з цукром і яйцями, поступово вводимо муку, що
просіює з розпушувачем. Замішуємо однорідне тісто.
![08_3.jpg (35.41 Kb)](http://recepti.in.ua/uploads/images/1foto/0578_3.jpg)
Відділяємо від тіста приблизно третину і змішуємо її з маком.
![5309_4.jpg (51.28 Kb)](http://recepti.in.ua/uploads/images/1foto/5309_4.jpg)
Форму для кексу змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї біле тісто. По центру робимо углиблення.
![53_5.jpg (36.05 Kb)](http://recepti.in.ua/uploads/images/1foto/5348_5.jpg)
У оглиблення укладаємо макове тісто. Зверху розподіляємо вишні.
![6308_6.jpg (51.63 Kb)](http://recepti.in.ua/uploads/images/1foto/6308_6.jpg)
Випікаємо кекс в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Готовий кекс посипаємо цукровою пудрою і охолоджуємо на гратах.