200 г муки
200 г вершкового масла
100 г цукру
3 яйця
4 ст.л. маку
1 ч.л. розпушувача
150 г свіжіше або замороженої вишні без кісточок
цукрова пудра для посипання
Розм'якшене
вершкове масло збиваємо з цукром і яйцями, поступово вводимо муку, що
просіює з розпушувачем. Замішуємо однорідне тісто.
Відділяємо від тіста приблизно третину і змішуємо її з маком.
Форму для кексу змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї біле тісто. По центру робимо углиблення.
У оглиблення укладаємо макове тісто. Зверху розподіляємо вишні.
Випікаємо кекс в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Готовий кекс посипаємо цукровою пудрою і охолоджуємо на гратах.