мука пшенична - 280 г
масло вершкове - 280 г
яєчний жовток - 2 шт.
сіль - 1 щіпка
вино біле - 4 ст. ложки
цукор для тіста - 1 ч. ложка і для начинки - 3 ст. ложки
сливки високої жирності - 750 мл
желатин - 8 г
вишня консервована без кісточок - 500 г
крохмаль - 1 ст. ложка
цукрова пудра для глазурі - 250 г Листкове тісто приготуйте по рецепту «
Листкове тісто»
. Розкотіть тісто в тонкий пласт, розрізайте на 3 квадратних коржа.
Викладіть на вологе деко, наколіть вилкою, випікайте 15 хвилин при 220
°С.
Сливки збийте з 1 столовою ложкою цукру. Желатин замочите по рецепту
«Полуничний мус».
Розпустите його в невеликій кількості води на вогні, не доводячи до
кипіння, охолодите, з'єднаєте із сливками. Поставте в холодильник на 1
годині
З вишні зліть сік, посипте таким, що її залишився
сахаром.12 ягід відкладете, останні розігрійте. Крохмаль розведіть в 2
столових ложках холодної води, додайте до вишні, доведіть до кипіння,
остудіть. Розкладіть вишню на 2 коржі, покрійте 2/3 збитих сливки,
складіть коржі один на одного і накроюйте третім.
2 столових
ложки вишневого соку змішайте з цукровою пудрою. Рівномірно змастіть
глазур'ю верхній корж. Оформите трояндочками із сливок і покладете на
кожну трояндочку по ягідці.