яйце - 4 шт.
цукор для тіста і крему - 230 г і 350 г
мед - 3-4 ст. ложки
мука пшенична - 480 г
сода - 1 ч. ложка з верхом
сметана - 1 кг Яйця розтирайте з цукром, додаючи мед (якщо він густий, то злегка розтопіть) і муку, змішану з содою. Швидко замісіть тісто.
З
тіста в змащеній маслом формі випікайте два коржі при 200—220 °С
протягом 20—25 хвилин. Розрізайте коржі по горизонталі навпіл, укладіть
один на одного і вирівняйте по краях. Отримані обрізання подрібніть.
Для крему добре охолоджену сметану збийте з цукром до густої пишної піни.
Коржі промазуйте кремом, укладіть один на другий, потім змастіть верхній корж і боки торта, посипте крихтою.
Торт витримайте в холодильнику 6—7 годин, щоб він просочився кремом. Верх можна оформити цукровою пудрою і тертим шоколадом.