100 г свіжої сьомги
100 г свіжого судака
100 г свіжої (або соленої) осетрини,
маленька банка оливок
2 ч. л. томату-пюре
3 білих маринованих гриба
2 солоних огірка
цибулина
2 столових ложки рослинного масла,
столова ложка муки
чверть лимона
десяток маслин
1/2 стакана огіркового розсолу,
1 ст. л. каперсів
чорний перець горошком
лавровий лист
сіль на смак
пучок кропу або петрушки
2 кружечка лимона.
Приготуйте літру дуже міцного бульйону з будь-якої риби.
Дрібно наріжте цибулю обсмажте в каструлі на маслі.
Обережно
посипте цибулю мукою, перемішайте, прожарте, поки мука не стане
золотистого кольору. Тоді влийте в каструлю рибний бульйон і огірковий
розсіл, гарненько перемішайте і доведіть до кипіння.
Нашаткуйте
гриби, каперси, з оливок видаліть кісточки, додайте все це в бульйон,
доведіть до кипіння.Рибу розрізайте на шматки, обшпарте кип'ятком,
опустіть в сковороду з маслом, томатом-пюре і огірками, з яких знята
шкірка.
Додайте рибу і огірки в каструлю і варіть солянку на
слабкому вогні до готовності риби. За три хвилини до готовності додайте
лавровий лист, спеції.
Правильно приготована солянка має світлий, злегка червонуватий бульйон, гострий смак, запах риби і прянощів.
При
подачі на стіл в тарілки покладіть по шматку кожного виду риби, залийте
бульйоном, додайте по кружку лимона, зелень кропу або петрушки,
маслини.