225 гр. білків (приблизно 6 шт від крупних яєць)
450 гр. цукру
250 мл. жирних сливок + цукрова пудра на смак
фрукти на ваш вибір - ківі, банани , консервовані персики
Всипаємо
цукор в білки, ставимо на водяну лазню і, постійно помішуючи, доводимо
до розчинення. Суміш не повинна перегрітися - максимальна температура -
43 градуси.
Збиваємо
суміш до жорстких піків (білки не повинні падати з перевернутої ложки),
кладемо в кондитерський мішок з тонкою зірчастою насадкою і висаджуємо
на деко у вигляді гніздечок.
Сушимо
в духовці при температурі 120 градусів протягом 1,5 годин. При хрусткій
скориночці у готової меренги повинна бути м'яка серединка.
У сливки додаємо цукрову пудру на смак і збиваємо в стійку піну.
За допомогою кондитерського мішка або ложки розкладаємо сливки в гніздечка.
Прикрашаємо бізе нарізаними фруктами.