|
Субота, 20.04.2024, 10:58 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Червень » 27 » ШОКОЛАДНИЙ МУС З АПЕЛЬСИНОМ
23:43 ШОКОЛАДНИЙ МУС З АПЕЛЬСИНОМ |
* Яйця - 4 шт;
* Шоколад темний (з вмістом какао не менше 60%) - 150 гр;
* Апельсин - 1 шт;
* Цукор - 1 ст.л.;
* Коньяк або куантро - 2 ст.л.;
* Малина, шоколад і м'ята для прикраси.
1. На водяній бані розтоплюємо шоколад.
2. Бермо яйця і відділяємо білки від жовтків.
3. Рекомендую кожне яйце відокремлювати над окремою мисочкою - якщо раптом потрапить частинка жетка, то вона потрапить у білок одного яйця, а не всіх. А білки мають бути ідеальними, інакше вони не зіб'ються.
Також нагадую, що яйця повинні бути з холодильника.
4. Збиваємо білки з дрібкою солі до крутої піни.
5. У жовтки додаємо цукор і теж збиваємо.
Я в інгредієнтах дала 1 ст.л. цукру, ви можете додаватикількість цукру за своїм смаком. Я перший раз поклала 2ст. ложки - мені було солодко.
6. Жовтки повинні посветлеть і збільшитися в об'ємі.
7. Шоколад знімаємо з лазні і прямо в теплий трьом цедруапельсина на самій дрібній тертці (у мене спеціальна дляцитрусових). Пам'ятаємо, що терти можна тількипомаранчеву частину скоринки! Щоб біла не потрапляла- інакше буде гірчити. Перемішуємо. Гарячий шоколадмаксимально витягне всі аромати з цедри.
8. Змішуємо з шоколадом збиті жовтки. Також видавлюємотуди сік апельсина і додаємо коньяк. Знову перемішуємо.
9. А білки мають бути збиті до такого стану, що навіть якщо їх перевенуть, вони не випадають. Знамениті шеф-кухаря люблять показувати цей трюк у себе над головою.
10. Додаємо половину білків в шоколад, заважаємо. Потім другу половину і знову заважаємо. Можете вмішати всі білки відразу, мені зручніше партіями.
Перемішуємо акуратно, круговими рухами, щоб повітря, що потрапив в білки при збиванні не пропав даремно.
11. Розкладаємо вийшов мус по келихах або формочках, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 3:00.
12. У мене вийшли два винних келиха і піала середнього розміру.
13. Коли прийде час подавати, розкладаємо ягоди для прикраси і робимо шоколадну стружку. Притримуючи плитку шоколаду (я упираю її, вибачте, собі до живота), ставимо лезо ножа перепендикулярно плитці і рухами до себе знімаємо стружку.
14. Посипаємо десерт шоколадом.
15. Можна подавати.
Смачного Вам!
|
Категорія: Солодке |
Переглядів: 373 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|