ШОКОЛАДНИЙ МУС З АПЕЛЬСИНОМ - 27 Червня 2015 - Кулінарні рецепти
Субота, 20.04.2024, 10:58
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2015 » Червень » 27 » ШОКОЛАДНИЙ МУС З АПЕЛЬСИНОМ
23:43
ШОКОЛАДНИЙ МУС З АПЕЛЬСИНОМ
 
* Яйця - 4 шт; * Шоколад темний (з вмістом какао не менше 60%) - 150 гр; * Апельсин - 1 шт; * Цукор - 1 ст.л.; * Коньяк або куантро - 2 ст.л.; * Малина, шоколад і м'ята для прикраси. 1. На водяній бані розтоплюємо шоколад. 2. Бермо яйця і відділяємо білки від жовтків. 3. Рекомендую кожне яйце відокремлювати над окремою мисочкою - якщо раптом потрапить частинка жетка, то вона потрапить у білок одного яйця, а не всіх. А білки мають бути ідеальними, інакше вони не зіб'ються. Також нагадую, що яйця повинні бути з холодильника. 4. Збиваємо білки з дрібкою солі до крутої піни. 5. У жовтки додаємо цукор і теж збиваємо. Я в інгредієнтах дала 1 ст.л. цукру, ви можете додаватикількість цукру за своїм смаком. Я перший раз поклала 2ст. ложки - мені було солодко. 6. Жовтки повинні посветлеть і збільшитися в об'ємі. 7. Шоколад знімаємо з лазні і прямо в теплий трьом цедруапельсина на самій дрібній тертці (у мене спеціальна дляцитрусових). Пам'ятаємо, що терти можна тількипомаранчеву частину скоринки! Щоб біла не потрапляла- інакше буде гірчити. Перемішуємо. Гарячий шоколадмаксимально витягне всі аромати з цедри. 8. Змішуємо з шоколадом збиті жовтки. Також видавлюємотуди сік апельсина і додаємо коньяк. Знову перемішуємо. 9. А білки мають бути збиті до такого стану, що навіть якщо їх перевенуть, вони не випадають. Знамениті шеф-кухаря люблять показувати цей трюк у себе над головою. 10. Додаємо половину білків в шоколад, заважаємо. Потім другу половину і знову заважаємо. Можете вмішати всі білки відразу, мені зручніше партіями. Перемішуємо акуратно, круговими рухами, щоб повітря, що потрапив в білки при збиванні не пропав даремно. 11. Розкладаємо вийшов мус по келихах або формочках, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 3:00. 12. У мене вийшли два винних келиха і піала середнього розміру. 13. Коли прийде час подавати, розкладаємо ягоди для прикраси і робимо шоколадну стружку. Притримуючи плитку шоколаду (я упираю її, вибачте, собі до живота), ставимо лезо ножа перепендикулярно плитці і рухами до себе знімаємо стружку. 14. Посипаємо десерт шоколадом. 15. Можна подавати. Смачного Вам!
Категорія: Солодке | Переглядів: 373 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
  
Корисний Сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт