|
Четвер, 30.01.2025, 13:49 Вітаю Вас Гість
Головна » 2013 » Листопад » 9 » ШОКОЛАДНИЙ МУС З АПЕЛЬСИНОМ
19:59 ШОКОЛАДНИЙ МУС З АПЕЛЬСИНОМ |
* Яйця - 4 шт; * Шоколад темний (з вмістом какао не менше 60%) - 150 гр; * Апельсин - 1 шт; * Цукор - 1 ст.л.; * Коньяк або куантро - 2 ст.л.; * Малина, шоколад і м'ята для прикраси.
| 1. На водяній бані розтоплюємо шоколад.
2. Бермо яйця і відділяємо білки від жовтків.
3. Рекомендую кожне яйце відокремлювати над окремоюмисочкою - якщо раптом потрапить частинка жетка, товона потрапить у білок одного яйця, а не всіх. А білкимають бути ідеальними, інакше вони не зіб'ються.
Також нагадую, що яйця повинні бути з холодильника.
4. Збиваємо білки з дрібкою солі до крутої піни.
|
| 5. У жовтки додаємо цукор і теж збиваємо.
Я в інгредієнтах дала 1 ст.л. цукру, ви можетедодаватикількість цукру за своїм смаком. Я перший разпоклала 2ст. ложки - мені було солодко.
6. Жовтки повинні посветлеть і збільшитися в об'ємі.
7. Шоколад знімаємо з лазні і прямо в теплий трьомцедруапельсина на самій дрібній тертці (у мене спеціальнадляцитрусових). Пам'ятаємо, що терти можна тількипомаранчеву частину скоринки! Щоб біла не потрапляла- інакше буде гірчити. Перемішуємо. Гарячийшоколадмаксимально витягне всі аромати з цедри.
8. Змішуємо з шоколадом збиті жовтки. Такожвидавлюємотуди сік апельсина і додаємо коньяк. Зновуперемішуємо.
|
| 9. А білки мають бути збиті до такого стану, що навіть якщо їх перевенуть, вони не випадають. Знамениті шеф-кухарялюблять показувати цей трюк у себе над головою.
10. Додаємо половину білків в шоколад, заважаємо. Потімдругу половину і знову заважаємо. Можете вмішати всі білки відразу, мені зручніше партіями.
Перемішуємо акуратно, круговими рухами, щоб повітря, що потрапив в білки при збиванні не пропав даремно.
11. Розкладаємо вийшов мус по келихах або формочках, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на3:00.
12. У мене вийшли два винних келиха і піала середньогорозміру.
|
| 13. Коли прийде час подавати, розкладаємо ягоди дляприкраси і робимо шоколадну стружку. Притримуючиплитку шоколаду (я упираю її, вибачте, собі до живота), ставимо лезо ножа перепендикулярно плитці і рухами до себе знімаємо стружку.
14. Посипаємо десерт шоколадом.
15. Можна подавати.
Смачного Вам!
|
|
Категорія: Солодке |
Переглядів: 635 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Календар | « Листопад 2013 » | Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|