ШОКОЛАДНИЙ МУС З АПЕЛЬСИНОМ - 9 Листопада 2013 - Кулінарні рецепти
Субота, 27.04.2024, 02:14
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2013 » Листопад » 9 » ШОКОЛАДНИЙ МУС З АПЕЛЬСИНОМ
19:59
ШОКОЛАДНИЙ МУС З АПЕЛЬСИНОМ
 

* Яйця - 4 шт;
     * Шоколад темний (з вмістом какао не менше 60%) - 150 гр;
     * Апельсин - 1 шт;
     * Цукор - 1 ст.л.;
     * Коньяк або куантро - 2 ст.л.;
     * Малина, шоколад і м'ята для прикраси.


1. На водяній бані розтоплюємо шоколад.










2. Бермо яйця і відділяємо білки від жовтків.









3. Рекомендую кожне яйце відокремлювати над окремоюмисочкою - якщо раптом потрапить частинка жетка, товона потрапить у білок одного яйця, а не всіх. А білкимають бути ідеальними, інакше вони не зіб'ються.
Також нагадую, що яйця повинні бути з холодильника.




4. Збиваємо білки з дрібкою солі до крутої піни.








5. У жовтки додаємо цукор і теж збиваємо.
Я в інгредієнтах дала 1 ст.л. цукру, ви можетедодаватикількість цукру за своїм смаком. Я перший разпоклала 2ст. ложки - мені було солодко.





6. Жовтки повинні посветлеть і збільшитися в об'ємі.








7. Шоколад
 знімаємо з лазні і прямо в теплий трьомцедруапельсина на самій дрібній тертці (у мене спеціальнадляцитрусових). Пам'ятаємо, що терти можна тількипомаранчеву частину скоринки! Щоб біла не потрапляла- інакше буде гірчити. Перемішуємо. Гарячийшоколадмаксимально витягне всі аромати з цедри.





8. Змішуємо
 з шоколадом збиті жовтки. Такожвидавлюємотуди сік апельсина і додаємо коньяк. 
Зновуперемішуємо.




9. А білки мають бути збиті до такого стану, що навіть якщо їх перевенуть, вони не випадають. Знамениті шеф-кухарялюблять показувати цей трюк у себе над головою.





10. Додаємо половину білків в шоколад, заважаємо. Потімдругу половину і знову заважаємо. Можете вмішати всі білки відразу, мені зручніше партіями.
Перемішуємо акуратно, круговими рухами, щоб повітря, що потрапив в білки при збиванні не пропав даремно.





11. Розкладаємо вийшов мус по келихах або формочках, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на3:00.






12. У мене вийшли два винних келиха і піала середньогорозміру.






13. Коли прийде час подавати, розкладаємо ягоди дляприкраси і робимо шоколадну стружку. Притримуючиплитку шоколаду  упираю її, вибачте, собі до живота), ставимо лезо ножа перепендикулярно плитці і рухами до себе знімаємо стружку.








14. Посипаємо десерт шоколадом.










15. Можна подавати.

Смачного Вам!

Категорія: Солодке | Переглядів: 598 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
  
Сподобався сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт