вода - 3 л
гриби сухі - 2 ст. ложки
картопля - 5 шт.
цибуля ріпчаста - 1 головка
корінь петрушки - 1 шт
морква - 1 шт
томат-паста - 2 ст. ложки
масло рослинне - 6 ст. ложок
мука пшенична - 2 ст. ложки
зелень
сіль
лавровий лист
капуста білокочанна свіжа - 1/2 качана
Гриби
промийте і замочіть в холодній воді на 3 години. Набряклі гриби знов
промийте, а воду, в якій вони замочувалися, процідіть і варіть їх в ній
же без солі до готовності.
Капусту нарізуйте квадратиками, картоплю
- крупними кубиками, залийте грибним бульйоном, додайте нашатковане
соломкою коріння петрушки і варіть до напівготовності.
Томат-пасту
обсмажте на маслі з цибулею, нарізаною кубиками, і мукою при
помішуванні, охолодіть і розведіть холодним грибним бульйоном, в суп
введіть обсмажену цибулю. Додайте нашатковані, обсмажені в маслі гриби
і варіть ще 10 хвилин. Заправте сіллю, лавровим листом.